ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-09-2014, ora 10:11

Un fotograf al agentiei de presa ruse RIA Novosti, UCIS in Ucraina

Articol de Cristian Amariei

Agentia de presa rusa RIA Novosti a anuntat miercuri moartea in Ucraina a fotografului sau Andrei Stenin, dat disparut din data de 5 august.

"Colegul nostru, fotograful Andrei Stenin, este mort. El nu a fost rapit. Stenin a fost ucis acum o luna in masina cu care se deplasa pentru a indeplini o misiune incredintata de agentie. Masina a fost mitraliata, apoi arsa langa Donetk", a declarat directorul general al agentiei, Dmitri Kiselev.

Potrivit AFP, canalul de televiziune Rossia 24 a aratat miercuri imagini ale masinii lui Andrei Stenin, care parea distrusa de un incendiu.

Disparitia fotoreporterului agentiei RIA Novosti a suscitat o puternica mobilizare din partea presei ruse, iar portretul sau, insotit de apelul 'Eliberati-l pe Andrei', a aparut pe aproape toate canalele de informare ruse.

Rusia a deschis la mijlocul lunii august o ancheta in legatura cu disparitia sa si pana in prezent inclina sa creada ca Andrei Stenin a fost rapit de garda nationala ucraineana.

"Din pacate, in timp ce noi toti incercam sa facem tot posibilul si chiar imposibilul pentru a-l salva, Andrei nu mai era in viata", a mai declarat Kiselev. "Toate declaratiile pe care noi le-am auzit din partea Ucrainei in legatura cu soarta lui Andrei au fost minciuni", a adaugat el.

Comitetul rus de ancheta a indicat miercuri intr-un comunicat ca cei responsabili de moartea lui Andrei Stenin vor fi adusi in fata justitiei.

In varsta de 33 ani, fotoreporterul Andrei Stenin se afla in Ucraina din data de 13 mai si lucra pentru agentia de presa apropiata puterii RIA Novosti, care apartine de agentia de informatii internationale 'Rossia Segodnia' ('Rusia Azi').

El a realizat numeroase reportaje la Kiev, dar si in bastioane ale separatistilor prorusi din estul Ucrainei, precum Lugansk, Donetk, Mariupol.

Andrei Stenin este al patrulea jurnalist ucis in Ucraina, dupa ce trei ziaristi ai televiziunii publice ruse au fost ucisi in luna iunie in estul teritoriului ucrainean.

Sursa: romaniatv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii