ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-08-2016, ora 09:22

Un factor major din organismul uman ar putea provoca depresia

Articol de Cristian Amariei
Una dintre cele mai importante descoperiri psihiatrice din ultimi 20 de ani poate oferi informatii despre intelegerea si tratarea depresiei.

Descoperirea se bazeaza pe faptul ca in cazul unor persoane sistemul imunitar altereaza functiile creierului. Boala afecteaza peste 350 de milioane de oameni. Printre acestia se afla si britanica Hayley Mason, din Cambridgeshire, noteaza Descopera.

"Depresia mea este atat de severa, incat uneori nu pot sa ma dau jos din pat, nu pot parasi dormitorul si nu pot sta alaturi de copii si sotul meu," a declarat aceasta.

Femeia de 30 de ani a daugat: "Nu suport cand televizorul este aprins, nici zgomotul sau lumina, am ganduri sinucigase. M-am automutilat, nu pot parasi casa si nu-mi pot conduce masina". Medicamentele antidepresive si tratamentele psihologilor, cum ar fi terapia comportamentala, ii ajuta pe majoritatea pacientilor. Dar unele persoane nu se pot trata prin terapie, asadar cercetatorii analizeaza acum noi zone, cum ar fi sistemul imunitar.

"Cred ca trebuie sa fim putin mai radicali," a declarat profesorul Ed Bullmore, de la Universitatea Cambridge.

Acesta s-a axat pe modul in care sistemul imunitar produce inflamatii in corp, alterand starea de spirit. Profesorul Bullmore afirma ca este un factor care influenteaza pe oricine daca s-ar gandi cum s-au simtit ultima data cand au fost raciti. Acesta a declarat:

"Depresia si inflamatiile deseori sunt in legatura. Daca ai gripa, sistemul imunitar va reactiona la asta, corpul se va inflama si stare de spirit se va schimba, probabil vor fi antisociali, mai adormiti si mult mai retrasi".

Atunci cand suntem bolnavi, chimicalele implicate in inflamatie ne afecteaza direct starea. Inflamatia este raspunsul sistemului imunitar la pericole. Este un proces complicat prin care prin care corpul nostru se pregateste sa lupte. Fara niciun motiv o treime dintre pacientii bolnavi de depresie au un nivel inflamatoriu crescut. Hayley este una dintre ele ,,Indicatorii inflamatori sunt ridicati, cred ca indicele normal este de 0,7 si in cazul meu este 40, de obicei apare in testele la sange,'' afirma ea.

Atrita reumatologica este cauzata de atacul sistemului imunitar asupra articulatiilor. Cand pacientii au primit medicamente antiinflamatoare, starea lor de spirit s-a imbunatatit.

Profesorul Iain McInnes, reumatolog, a declarat: "Cand oferim aceste medicamente se observa o creste remarcabila a starii afective a pacientului, deseori imbunatatirile sunt proportional diferite fata de inflamatiile articulatiilor".

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii