ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-04-2014, ora 12:07

Un copil de cinci ani a reusit sa sparga un cont de Xbox One

Articol de Madalina Irimia

Din cateva tentative si o gramada de noroc, un copil de doar cinci ani a reusit sa sparga contul de Xbox One al tatalui sau din cauza unei vulnerabilitati - scrie playtech.ro.

De multe ori auzim afirmatia, ca nimic nu se compara cu imaginatia unui copil. Un eveniment desfasurat zilele trecute confirma foarte bine aceasta asociere de cuvinte.

La frageda varsta de doar 5 ani, din incercarea de a se autentifica pe contul de Xbox One al tatalui sau, pentru a se juca, copilul a descoperit o vulnerabilitate majora a consolei. Fara sa stie parola corecta, Kristoffer Von Hassel a putut efectiv sa treaca de sistemul de securitate din Xbox One. A fost suficient sa introduca o parola aleatorie gresita o data, doar ca a doua oara, sa completeze campul de text dedicat parolei cu spatii. Instant, a putut sa se autentifice si sa acceseze nestingherit contul de Xbox One al tatalui. Intervievat la scurt timp dupa eveniment, reactia tanarului la descoperirea pe care o facuse a fost cat se poate de exclamativa ,,Yea!”.

Interesant este ca, pentru un timp, Kristoffer se panicase, de frica sa nu afle tatal sau ca i-a spart parola. Pe langa faptul ca, fara tatal sau de fata, nu avea voie sa se joace. De partea cealalta a baricadei, la auzul vestii, oficialii Microsoft s-au grabit sa-l rasplateasca pe micul hacker. Ca rasplata pentru descoperirea sa, a primit patru jocuri, 50 de dolari si un an de Xbox Live Gold gratuit. In plus, fara nici un fel gluma, dragutul din imaginea de mai sus a fost creditat de gigantul din Redmond cu tilul de cercetator pe probleme de securitate la Microsoft. La aceasta ora, este cel ma tanar individ de pe respectiva lista de cercetatori.

Foto: bbc.com

     
Tag-uri: copil, parola, xbox
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
jeny,  24.09.2018 14:06

This is so easy to get the xbox live gold codes online here.

   
jeny,  24.09.2018 14:06

This is so easy to get the xbox live gold codes online here.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii