A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719630142.5407.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un copil de 12 ani si-a sacrificat viata ca sa-si salveze prietenul. Caz impresionant petrecut in urma cu cateva ore
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-06-2014, ora 11:08

Un copil de 12 ani si-a sacrificat viata ca sa-si salveze prietenul. Caz impresionant petrecut in urma cu cateva ore

Articol de Madalina Irimia

Un copil de 12 ani dintr-un sat de langa Vaslui a platit cu viata un gest curajos. S-a aruncat in apele Barladului sa-si salveze prietenul cazut in albie, scrie stirileprotv.ro.

A dus misiunea la bun sfarsit, l-a salvat pe amicul sau, dar, din pacate, s-a stins. Crescut cu frica de Dumnezeu de o asistenta maternala, baiatul a ramas intepenit cu un picior intre pietrele din rau si nu a reusit sa mai iasa la suprafata. Cand a fost gasit de salvatori, a fost mult prea tarziu.

Baiatul de 12 ani a trait fara parinti, insa o femeie cu suflet mare l-a luat in grija sa si l-a crescut ca pe copilul ei. Duminica, i-a spus mamei maternale ca merge la joaca, impreuna cu un coleg. Insa amandoi au ajuns pe malul Barladului, iar prietenul copilului a alunecat si a cazut in apa. Fara sa stea pe ganduri, celalalt baiat a sarit sa-l salveze.

Disperat, baiatul salvat a strigat dupa ajutor, iar cativa oameni l-au auzit. In zadar l-au cautat pe celalalt copil. L-au gasit cu piciorul prins intre pietre.

"La locul solicitarii, a fost gasit un copil constient, stabil hemodinamic si respirator, in usoara hipotermie. Al doilea copil gasit era in stop cardio respirator prin inec. A fost resuscitat... Ireversibil, din pacate", a declarat un medic de pe ambulanta.

Cel care si-a dat viata numai sa-l salveze pe amicul sau se afla in asistenta maternala de sase ani, la o femeie care il iubea ca pe propriul sau copil.

"Era baiat cuminte, respectuos, era in plasament. Aveau grija lui, nu il lasau de capul lui", spune un vecin.

Si parintii naturali ai baiatului au fost anuntati de tragedie.

Petru Iftene, ISU Vaslui: "In ultimele doua saptamani, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui s-au inregistrat doua decese in randul minorilor si ii sfatuim pe parinti sa isi supravegheze copiii pentru a nu se repeta aceste evenimente tragice".

Protectia Copilului si politia va deschide o ancheta pentru a stabili daca mama maternala poarta vreo vina pentru ce s-a intamplat.

Foto: romaniatv.net

     
Tag-uri: copil, deces, Barlad
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii