ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-10-2013, ora 13:08

Un copil de 10 ani, geniu in matematica, devine cel mai tanar student din istoria Universitatii Zurich

Articol de Cristian Amariei

Maximilian Janisch, un baiat elvetian in varsta de 10 ani, considerat un geniu in matematica, dupa ce a obtinut cea mai mare nota la aceasta disciplina in cadrul examenului de bacalaureat din acest an, va urma un curs special la Universitatea din Zurich, a anuntat aceasta institutie.

Mai mult manuale vor fi propuse tanarului student in varsta de 10 ani, care se va intalni o data la doua saptamani cu un profesor universitar pentru o serie de discutii pe marginea subiectelor studiate, se afirma in comunicatul emis de Universitatea din Zurich, informeaza AFP.

Initial, parintii copilului, un cuplu de cetateni germani care s-au mutat in Elvetia, doreau sa il inscrie pe fiul lor la Facultatea de matematica, insa acest lucru le-a fost refuzat, intrucat Maximilian nu s-a inscris si nu a trecut toate probele de la bacalaureat.

"Este pentru prima data cand avem un student atat de tanar si atat de inzestrat in programul nostru Junior Euler Society, destinat liceenilor supradotati", a declarat profesorul Michael Hengartner, rectorul Universitatii din Zurich.

Integral pe descopera.ro

Foto: luzernerzeitung.ch

     
Tag-uri: copil, geniu, matematica
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii