A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758298.8154.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un barbat a fost declarat nevinovat dupa ce a facut 26 de ani de inchisoare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-07-2014, ora 12:06

Un barbat a fost declarat nevinovat dupa ce a facut 26 de ani de inchisoare

Articol de Madalina Irimia

Un barbat de culoare a fost declarat nevinovat de justitia americana, in urma efectuarii testelor ADN, de violarea si uciderea unei tinere, fapta pentru care a stat 26 de ani in spatele gratiilor, potrivit AGERPRES.

Kevin Martin a fost condamnat in 1982, la 35 de ani de inchisoare, pe baza marturiei presupusului sau complice si a fost eliberat conditionat in 2009, dupa 26 de ani de inchisoare. El a fost declarat luni nevinovat de un judecator federal din Washington.

Si procurorul a sustinut demersul apararii. 'Acum 30 de ani, Kevin Martin a fost considerat pe nedrept violator si ucigas. Desi dl Martin a fost condamnat corect pentru o serie de atacuri armate..., a ajuns sa fie declarat pe nedrept vinovat de un viol brutal si de un omor, petrecand prea multa vreme la inchisoare', a subliniat procurorul Ronald Machen intr-un comunicat.

'Timp de trei decenii, dl Martin s-a declarat mereu nevinovat, iar astazi ne alaturam lui cerand tribunalului sa ii restabileasca reputatia', a pledat procurorul in fata judecatorului, apreciind ca acest caz arata cat este de importanta continuarea 'identificarii erorilor judiciare'.

In perioada cand a avut loc crima, in 1982, testele ADN nu existau si abia in 2014, dupa nenumarate demersuri ale condamnatului, amprenta sa genetica a fost comparata cu mostra de sperma gasita pe corpul victimei, Ursula Brown. Rezultatele au aratat nevinovatia lui Martin, care locuieste acum in California, sub supraveghere, dar l-au incriminat pe cel care il acuzare pe el, William Davidson . Acesta executa o condamnare de 65 de ani pentru o serie de atacuri asemanatoare cu cel in care a murit tanara violata. La procesul din 1982, Davidson si-a minimalizat rolul in crima, spunand ca nu a facut decat sa se uite cand Martin a violat si a ucis victima. Un fir de par, atribuit din greseala lui Martin, a dus la eroarea judiciara.

Foto: ziuaveche.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii