A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720434648.3108.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Un austriac va incerca sa depaseasca viteza sunetului in cadere libera, plonjand de la 36.576 de metri
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-09-2012, ora 14:06

Un austriac va incerca sa depaseasca viteza sunetului in cadere libera, plonjand de la 36.576 de metri

Articol de Madalina Irimia

Potrivit AFP, acest anunt a pus capat unei perioade de incertitudine in ceea ce priveste data la care va avea loc saltul supersonic, dupa ce capsula presurizata, ridicata de un balon umflat cu heliu, a fost avariata in luna iulie, in timpul unor teste.

"Toate sistemele capsulei au fost testate cu succes", a declarat intr-un comunicat Art Thompson, directorul tehnic al acestui proiect, denumit "Stratos".

Atingand viteza sunetului, care este de 1.227,6 kilometri/ ora (343 metri/ secunda), Felix Baumgartner, in varsta de 43 de ani, care va purta un costum presurizat, va zbura la fel de repede ca un glont de pistol.

Recordul pentru saltul cu parasuta in cadere libera este detinut din 1960 de un fost colonel din aviatia americana (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spatiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sarit in gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

Pentru a se pregati pentru aceasta performanta, parasutistul austriac Felix Baumgartner a efectuat deja doua salturi deasupra statului New Mexico - primul in martie, de la altitudinea 21.600 de metri, iar cel de-al doilea in august, de la altitudinea de 29.456 de metri - atingand viteza maxima de 864 kilometri/ ora, inainte de a-si deschide parasuta.

Integral pe gandul.info

Foto: news.nationalpost.com

     
Tag-uri: saritura, record, viteza
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii