ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-08-2015, ora 11:30

Un artist australian si-a implantat o ureche pe mana. Ce urmareste sa faca

Articol de Madalina Irimia
Un artist australian a spart granitele modificarii corpului, atasandu-si o ureche pe brat. El spera sa reuseasca intr-o zi sa o conecteze la internet.

Artistul pe nume Stelarc (Stelios Arcadiou) a avut aceasta idee in urma cu 20 de ani, insa i-a luat mai bine de un deceniu sa gaseasca o echipa medicala dispusa sa realizeze operatia.

”Urechea face parte din bratul meu. Este fixata de brat si este alimentata cu sange”, a explicat el.

Urechea nu a fost realizata prin metoda clonarii genetice de organe, care presupune cresterea unui organ si apoi realizarea unui transplant. Echipa de chirurgi a introdus un implant prostetic avand forma unei urechi, iar tesutul si pielea barbatului au crescut pe el. Initial, ei au introdus si un microfon, insa acesta a fost eliminat ulterior din cauza unei infectii.

Stelarc intentioneaza sa inlocuiasca acest microfon cu o unitate wireless care va transmite un semnal audio pe internet si va putea fi localizata prin GPS.

”Urechea nu este pentru mine. Eu am doua urechi cu care sa aud. Urechea este un dispozitiv de ascultare pentru oameni din alte locuri. Ei vor putea sa urmareasca o conversatie sau un concert, oriunde as fi”, a explicat artistul.

El intentioneaza sa pastreze urechea ”online” mereu.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: implant, ureche, mana
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii