ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-02-2012, ora 08:15

Un alt mare site de sharing a fost inchis

Articol de Cristian Amariei

Site-ului de sharing BTJunkie a fost inchis, proprietarii sai temandu-se ca ar putea avea aceeasi soarta precum Kim Dotcom, care detinea Megaupload, ce a ajuns la inchisoare pentru incalcarea drepturilor de autor.

"Prieteni, acesta este capatul de linie. Decizia nu a fost usoara, dar am hotarat sa inchidem, voluntar, site-ul. Ne-am luptat ani de zile pentru dreptul de a comunica liber, insa este timpul sa mergem mai departe. A fost o experienta de neuitat, va uram la toti toate cele bune", a fost mesajul publicat pe pagina web, citat de The Guardian.

Fondatorul BTJunkie a precizat ca a luat aceasta decizie, indemnat de inchiderea unor alte site-uri similare, precum The Pirate Bay sau Megaupload.

BTJunkie avea peste patru milioane de fisiere de tip torrent active, in fiecare zi fiind adaugate 4.200 de noi torrente si s-a clasat, anul trecut, pe locul cinci intr-un top al celor mai populare site-uri de torrente.

Recent, ucrainienii au inchis cel mai mare site de torrente national, Ex.ua, pentru ca distribuia muzica, filme si alte materiale cu drepturi de autor, in mod ilegal.

Conform theverge.com, au fost retinute si anchetate mai multe persoane, care risca pana la 5 ani de inchisoare, daca sunt gasiti vinovati.

Autoritatile incearca sa elimine pirateria, cel mai recent document in acest sens fiind ACTA, semnat si de Romania.

     
Tag-uri: ACTA, site
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii