ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-02-2016, ora 11:30

Umberto Eco, marele scriitor italian, a murit la 84 de ani

Articol de Cristian Amariei
Umberto Eco, unul dintre cei mai importanti scriitori contemporani ai literaturii universale, a murit vineri, la varsta de 84 de ani, anunta publicatia italiana La Repubblica.

Umberto Eco, scriitorul italian, autor al unor romane celebre precum Numele Trandafirului, Insula din ziua de ieri sau Pendulul lui Foucault, a incetat din viata la varsta de 84 de ani.

Moartea lui Eco, confirmata de familia sa pentru La Repubblica, a survenit in seara zilei de vineri.

Nascut la Alessandria, in Piemont, in 1932, Umberto Eco a fost un semiotician, filosof si scriitor prolific.

A scris numeroase studii de semiotica, estetica medievala, lingvistica si filosofie.

Umberto Eco este cunoscut in special pentru romanul sau Numele trandafirului (Il nome della rosa, 1980), in care a combinat elemente de semiotica intr-un cadru fictional combinat cu analiza biblica, studii medievale si teorie literara.

De atunci a scris mai multe romane, incluzand Pendulul lui Foucault si Insula din ziua de ieri. Cimitirul din Praga, romanul publicat in 2010, este un best-seller.

Ultimul roman, care a aparut si in Romania anul trecut, este Numarul zero.

Umberto Eco, publicist prolific, nu a ezitat sa se pronunte pe mai multe teme controversate.

El a condamnat vehement atacul care a vizat redactia Charlie Hebdo, apreciind, intr-un interviu acordat Corriere della Sera, ca Occidentul este "in razboi" cu grupul terorist Stat Islamic, o noua forma de "nazism" cu accente "apocaliptice de dominare a lumii".

"Lumea musulmana este, din punct de vedere social, foarte apropiata ca doctrina de extrema-dreapta din Europa. Nu mi se pare corect sa se vorbeasca in general despre musulmani, cum nu a fost corect sa fie judecat crestinismul pe baza metodelor utilizate de Cesare Borgia", a spus atunci scriitorul Umberto Eco.

"Dar se poate spune cu certitudine ca grupul terorist Stat Islamic in Irak si Siria este o noua forma de nazism, cu metode de exterminare si cu dorinta apocaliptica de cucerire a lumii", a subliniat Umberto Eco, potrivit Mediafax.

Anul trecut, Eco a avut parte si de critici. Scriitorul a atacat dur retelele sociale si internetul spunand ca acestea dau drept la cuvant unor legiuni de imbecili. Atitudinea lui Unberto Eco a fost criticata in media italiana.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: umberto eco, deces, italia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii