ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-11-2013, ora 17:36

Ultima inventie a japonezilor. Ce face robotul "Papero mic" cand vede un intrus

Articol de Madalina Irimia

Grupul japonez NEC a prezentat luni un nou robot de companie, "PaPeRo mic", prin intermediul caruia spera sa propuna in curand o intreaga gama de servicii, concepute de societati partenere, informeaza AFP.

De doua ori mai mic decat "fratele sau mai mare" PaPeRo, dar cu care seamana foarte mult, "PaPeRo mic" este echipat cu mai multe tipuri de senzori (camere video, termometru, senzor de distanta etc.) care ii permit sa detecteze prezenta unei persoane si sa initieze o conversatie, gratie capacitatilor sale de recunoastere si sinteza vocala.

Potrivit Mediafax, o parte a functiilor acestui robot, in permanenta conectat la un server aflat la distanta, sunt administrate de acesta, fapt care a permis simplificarea arhitecturii robotului si marirea capacitatilor sale potentiale.

NEC a lansat un apel pentru toti partenerii tehnici si comerciali potentiali cu scopul ca acestia sa dezvolte aplicatii diverse, pentru ca "PaPeRo mic" sa devina util in familii, in magazine, in scoli si in locurile publice.

Integral pe realitatea.net

     
Tag-uri: inventie, japonezi, robot
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii