ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-02-2013, ora 11:26

Ultima clona a Chinei: compania care copiaza perfect Apple si se bucura de acelasi succes

Articol de Cristian Amariei

Compania chineza Xiaomi Technology are o poveste de succes asemanatoare cu cea a Apple. La mai putin de trei ani de la infiintare este evaluata la patru miliarde de dolari, iar smartphone-urile pe care le produce sunt de-a dreptul adorate de catre fani, scrie agentia de presa Reuters, preluata de Business Insider.

Fondatorul Xiaomi Technology, Lei Jun, are acelasi stil vestimentar ca al lui Steve Jobs (creatorul Apple) si aceeasi tactica in afaceri. Telefoanele de ultima generatie pe care le face sunt vandute la preturi moderate, insa Lei a reusit, asemenea lui Jobs, sa adauge o aura de exclusivism in jurul produselor sale.

Inainte sa se dedice acestei afaceri, Lei, in varsta de 42 de ani, era un investitor cheie in afacerile aflate la inceput, care aveau legatura cu internetul. Acesta respinge orice comparatie cu Jobs, dar recunoaste ca viziunea parintelui Apple a fost o inspiratie pentru el.

Presa chineza spune ca sunt un Steve Jobs al Chinei. Voi lua asta ca pe un compliment, dar o asemenea comparatie aduce cu sine o mare presiune. Xiaomi si Apple sunt doua companii total diferite. Xiaomi se bazeaza pe internet si nu face aceleasi lucruri ca si Apple”, a declarat Lei Jun, intr-un interviu pentru Reuters.

Integral pe incont.ro

Foto: gizmag.com

     
Tag-uri: companie, clona, China, Apple
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii