A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720342384.5872.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Uleiul din miez de nuca mentine inima sanatoasa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-09-2012, ora 11:05

Uleiul din miez de nuca mentine inima sanatoasa

Articol de Madalina Irimia

Imediat dupa Santamarie Mica, gospodarii din lumea satului incep a "bate" nucii, pentru recolta acestui an. Chiar daca, in unele zone, nucile vor fi mai putine din cauza secetei, calitatile si efectele acestor fructe cu adevarat miraculoase sunt la fel de benefice pentru sanatatea organismului nostru.

Nucile au in compozitia lor proteine, lipide, glucide si celuloza si sunt bogate in minerale precum sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc si iod. De asemenea, contin vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina PP si caroten.

Nucile sunt un aliment-medicament care, prin compozitia bogata si variata in nutrientii necesari pentru o buna functionare a organismului, ajuta la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular, regleaza nivelul colesterolului in sange pe cale naturala si au reale efecte stimulatoare hormonale, reintineritoare si afrodiziace.

Consumul a opt nuci pe zi, cat miez poti lua intr-o mana, mentine arterele flexibile, inima sanatoasa si combate aparitia atacului cerebral. Dupa o masa bogata in grasimi, specialistii ne recomanda sa mancam miezul de la doua-trei nuci, pentru a combate efectul negativ al grasimilor.

Despre uleiul de nuca presat la rece se spune ca este mult mai bun decat cel de masline, datorita marii cantitati de acizi omega 3 si 6. Uleiul de nuca este util persoanelor cu afectiuni cardiace, sau ale sistemul nervos, imunitar si reproducator.

Integral pe ziare.com

Foto: rtv.net

     
Tag-uri: ulei, nuci, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii