A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831740.9769.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ulei de catina: Proprietati si beneficii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-06-2015, ora 10:48

Ulei de catina: Proprietati si beneficii

Articol de Cristian Amariei
Uleiul de catina alba este celebru pentru multitudinea de aplicatii, atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. Uleiul de catina este bun pentru par, piele si amelioreaza tot felul de afectiuni, datorita unui amestec de vitamine, minerale si antioxidanti.

Ulei de catina: Proprietati si continut de vitamine

Uleiul de catina contine peste 190 de nutrienti si fitonutrienti, printre care vitamina C, in concentratie de 12 ori mai are decat intr-o portocala. in plus, uleiul de catina contine cantitati generoase de vitamine, minerale, fibre, proteine si antioxidanti naturali, care fac din acest fruct un superaliment.

Uleiul de catina contine si multa vitamina E, vitamina A (de trei ori mai multa decat in morcovi) si de patru ori mai multe enzime antioxidante decat ginsengul.

Nu numai ca este plina de vitamine si antioxidanti, dar catina este si singura sursa vegetala de acizi grasi omega 3,6, 9 si 7.

Atat uleiul de fructe, cat si cel de seminte de catina contin carotenoide, tocotrienoli si tocoferoli. De asemenea, uleiul de catina mai constituie o sursa importanta de fenoli, terpeni, glucoside, beta caroten, steroli din plante (studiile arata ca acestia reduc considerabil colesterolul) si elemente minerale de tipul cupru, fier, seleniu si mangan.

Uleiul din seminte de catina este plin de acizi omega 3 si omega 6, acid linoleic si alfa-linoleic. in acelasi timp, uleiul din fructe de catina contine acizi grasi mononesaturati si acizi grasi omega 7.

Ulei de catina: Beneficii pentru sanatate

Amestecul de nutrienti, antioxidanti, vitamine si minerale face din uleiul de catina unul dintre cele mai sanatoase uleiuri vegetale ale zilelor noastre.

Iata cateva dintre multele beneficii ale uleiului de catina pentru sanatate:

Mentine sanatatea pielii – aplicarea topica si consumul de ulei de catina ajuta in cazul multor probleme dermatologice. Uleiul de catina hidrateaza pielea, mentine elasticitatea si ajuta la regenrarea ei. in plus, acest ulei vegetal te scapa de acnee si ajuta in tratamentul cazurilor de rozacee.

Ajuta la slabit – acizii grasi sanatosi din uleiul de catina transmit creierului comanda de a nu mai inmagazina grasime in tesuturi. Potrivit lui Doctor Oz, uleiul de catina te ajuta sa-ti mentii greutatea ideala mai mult timp decat orice alt program de slabit.

Previne dementa si maladia Alzheimer – continutul bogat de vitamina B12 ajuta la mentinerea functiilor cognitive, iar acizii grasi omega 3 ajuta creierul sa ramana functional la varste inaintate.

Ajuta la vindecarea ulcerului si refluxului gastroesofagian – uleiul de catina calmeaza mucoasele iritate de acizii din stomac si ajuta in tratarea constipatiei, stomacului deranjat sau a dispepsiei.

Protejeaza ficatul – Studii recente arata ca uleiul de catina actioneaza ca un puternic hepatoprotector, reducand concentratiile de toxine din ficat.

Scapi de acnee – studiile recente efectuate pe ulei de catina alba arata ca este bun pentru tratarea acneei, datorita proprietatilor antibacteriene si antifungice. Uleiul de catina te scapa de acnee, dezinfectand leziunile si ajutand la vindecarea cicatricilor de pe fata si corp.

Masti pentru par – beneficiile acestui ulei de catina alba pentru par sunt multiple, deoarece el contine un amestec unic de vitamine, proteine si antioxidanti. Parul tratat cu masti cu ulei de catina este mai sanatos si mai stralucitor.

Ulei de catina: Contraindicatii

Sarcina si alaptare

Nu exista destule studii care sa arate ca uleiul de catina ar fi sigur pentru femeile insarcinate sau care alapteaza, asa ca nu este indicata folosirea lui in aceste situatii.

Bolile sangelui

Uleiul de catina poate incetini timpul de coagulare al sangelui atunci cand este consumat ca medicament. Persoanele care au probleme vasculare si care pot suferi sangerari ar trebui sa evite consumul intern de ulei de catina alba.

Tensiune arteriala

Uleiul de catina scade tensiunea arteriala, de aceea, persoanele hipotensive ar trebui sa evite consumul intern.

Uleiul de catina are foarte multe beneficii pentru sanatate si frumusete si nimeni nu ar trebui sa-l ocoleasca, mai ales daca isi doresc un par frumos, un ten curat si o inima sanatoasa.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii