ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
01-11-2016, ora 13:10

Udrea solicita instantei sa ceara SRI informatii privind complicitatea infractionala a persoanelor din „Gala Bute”

Articol de Madalina Irimia
Elena Udrea le-a solicitat magistratilor Curtii Supreme sa ceara de la Serviciul Roman de Informatii (SRI) si DNA Alba note informative in care s-ar arata coniventa infractionala a persoanelor judecate in dosarul 'Gala Bute', sustinand ca in niciuna dintre ele nu este pomenit numele sau.
"Ceea ce este important este si care este motivul pentru care am decis, impreuna cu avocatul Chiciu, sa solicitam instantei sa ceara de la SRI, cat si de la DNA Alba note informative in care se arata coniventa infractionala a persoanelor implicate in acest dosar. O coniventa infractionala din care niciodata SRI nu a spus ca as face parte, niciodata in nicio astfel de nota, fie ca a fost primita de mine, fie ca a fost primita de presedintele Romaniei, fie ca a fost primita la nivelul de prim-ministru nu s-a pomenit numele meu", a declarat Elena Udrea, la Curtea Suprema.
Totodata, ea a tinut sa precizeze ca, in urma notelor informative primite pe vremea cand ocupa functia de ministru, cu privire la posibile infractiuni comise de angajati, a solicitat demiterea acestora.
"Am avut la minister note trimise de la SRI in care se aducea la cunostinta situatii cu posibil caracter ilegal create intre angajati ai ministerului si firme din afara institutiei. Ca urmare a acestor informari, am dat afara, am solicitat demiterea unui secretar de stat, a unui secretar adjunct, a unor functionari. (...) Atunci cand am avut informatii despre posibile actiuni ilegale ale angajatilor ministerului, i-am dat afara", a mai aratat Udrea.
Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie 2015 in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al FRB Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga — administratorul unei firme.
Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoane apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care il conducea.
Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii