A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832993.0546.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ucraina si Rusia s-au pus de acord asupra unui pret provizoriu pentru livrarile de gaz
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-10-2014, ora 11:15

Ucraina si Rusia s-au pus de acord asupra unui pret provizoriu pentru livrarile de gaz

Articol de Cristian Amariei
Presedintele ucrainean Petro Porosenko a confirmat ca a ajuns la un acord cu Rusia, cu ocazia convorbirilor de la Milano, cu privire la pretul provizoriu al gazului rusesc livrat Ucrainei si a asigurat ca aceasta va permite incheierea rapida a conflictului lor gazier, relateaza AFP.

"In baza acestor consultari, pot spune ca Ucraina va avea gaz, va avea caldura", a asigurat presedintele intr-un interviu difuzat sambata seara de televiziunile ucrainene. La capatul discutiilor de la Milano de vineri cu Porosenko, liderul rus Vladimir Putin anuntase deja realizarea unor "progrese" si "un acord referitor la conditiile de reluare a livrarilor de gaze, cel putin pe perioada iernii".

Gigantul rus Gazprom si-a sistat in iunie livrarile de gaz catre Kiev, care a refuzat cresterea de pret decisa de Moscova dupa sosirea la putere a proeuropenilor in Ucraina in februarie si a acumulat o datorie grea. in ceea ce priveste pretul, "am ajuns la un acord, iar pozitia ucraineana a fost de facto acceptata: sa vorbim doar de iarna si sa fixam pretul la 385" de dolari pentru mia de metri cubi, a declarat Porosenko. "Rusii au acceptat".

Seful de stat a explicat ca pentru perioada de vara, cand cererea e mai redusa, Kievul si-ar dori un pret de 325 de dolari, principiu refuzat de Moscova. in prezent, pretul este fixat la 485 de dolari. Porosenko a discutat de mai multe ori vineri cu Putin, in prezenta unor lideri europeni, dar si individual, pe marginea summitului ASEM de la Milano. Cei doi responsabili au anuntat progrese realizate pe tema conflictului gazier, fara a atinge un acord complet, si negocieri programate marti la Bruxelles la nivel ministerial.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: ucraina, porosenko, gaze, rusia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii