ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
17-12-2012, ora 10:01

USL, in sedinta inainte de consultarile de la Cotroceni. Antonescu nu merge la discutiile cu Basescu: “Nu respecta dreptul la identitate al partidelor"

Articol de Cristian Amariei

Liderii USL s-au intalnit in aceasta dimineata inainte, cu o ora de inceperea consultarilor de la palatul Cotroceni, in urma carora presedintele Traian Basescu va desemna viitorul premier.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu va participa la consultarile de la Cotroceni, sustinand ca USL ar fi trebuit invitata separat si nu simultan cu toate celelalte partide parlamentare.

Nu respecta dreptul la identitate al partidelor, punctul formal al PNL va fi reprezentat de domnul Hellvig. Nu accept sa fiu tratat ca reprezentant al acestei formatiuni in aceasta maniera de Traian Basescu. Nu este un scandal, nu este o criza, este o atitudine la care am dreptul. Eu nu tin neaparat sa merg, procesul nu este impiedicat, obstructionat cu nimic, USL ar fi avut tot dreptul sa solicite o intalnire separata”, a spusliderul PNL.

El a adaugat ca daca s-ar fi interpretat Constitutia in „lumina legii partidelor politice” singura alianta politica care ar fi trebuit invitata la Cotroceni ar fi trebuit sa fie USL.

Crin Antonescu a declarat ca nu este niciun fel de dubiu sau neclaritate dupa ce s-a cunoscut rezultatul votului, deoarece nu exista alta solutie democratica sau constitutionala decat nominalizarea lui Victor Ponta pentru functia de premier.

Liderul PNL a precizat ca la finalul intalnirii de miercuri noaptea pe care a avut-o cu presedintele Basescu nu s-a semnat niciun document care sa angajeze USL in vreun fel.

Sursa: mediafax.ro

Foto: ziuanews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii