ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-06-2015, ora 09:41

UNICEF: Milioane de copii vor muri in 15 ani daca nu vor fi ajutate cele mai vulnerabile categorii

Articol de Cristian Amariei
Milioane de copii vor muri in urmatorii 15 ani din cauze care, in cea mai mare parte, pot fi prevenite, daca statele nu isi vor concentra eforturile pe ajutorarea celor mai vulnerabile grupuri de populatie, se arata intr-un raport prezentat marti de Fondul ONU pentru Copii (UNICEF), transmite DPA, citat de agerpres.

In pofida progreselor in ceea ce priveste ingrijirea copiilor datorate Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, care au stabilit agenda globala de dezvoltare intre 2000 si 2015, UNICEF estimeaza ca milioane din cei mai saraci copii din lume vor avea de suferit daca actualele directii vor continua.

Raportul atrage atentia ca, fara o atentie sporita pentru cele mai defavorizate categorii, 68 de milioane de copii sub varsta de cinci ani vor muri din cauze ce pot fi prevenite in urmatorii 15 ani, iar un numar estimat de 119 milioane de copii vor fi inca subnutriti cronic in 2030.

"Viata si viitorul celor mai dezavantajati copii conteaza — nu doar de dragul lor, dar pentru familiile, comunitatile si societatile lor", a spus Anthony Lake, director executiv al UNICEF.

El a facut apel la statele membre ale ONU sa introduca problema copiilor din cele mai sarace regiuni in topul agendei atunci cand vor fi stabilite, in acest an, Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila, care sunt reperele ce vor trebui urmate la nivel global in urmatorii 15 ani.

Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila "reprezinta o oportunitate de a aplica lectiile pe care le-am invatat si de a ajunge la copiii cei mai nevoiasi — si sa ne fie rusine daca nu o vom face", a declarat Anthony Lake.
     
Tag-uri: unicef, raport, onu, copii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii