A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815622.7929.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

UE arunca zeci de milioane de tone de mancare la gunoi - Unde se afla Romania in topul risipei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-08-2015, ora 09:38

UE arunca zeci de milioane de tone de mancare la gunoi - Unde se afla Romania in topul risipei

Articol de Madalina Irimia
Locuitorii Uniunii Europene (UE) risipesc 22 de milioane de tone de hrana pe an, arata un studiu realizat la cererea UE si publicat in Environmental Research Letters. In frunte se afla cei din Marea Britanie.

Specialistii sustin ca 80% din aceasta cantitate ar putea fi "salvata", relateaza pourquoidocteur.fr.

Studiul a fost alcatuit pe baza datelor furnizate de sase cercetari nationale despre risipa alimentara - Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Finlanda, Germania si Romania.

Cercetatorii au recunoscut dificultatea de a masura risipa din cauza absentei unor date fiabile, astfel incat au incercat sa o cuantifice prin consumul de resurse care a servit la producerea ei (apa si azot).

Prin asocierea datelor, au reusit sa afle ca fiecare locuitor al Marii Britanii risipeste echivalentul unei cutii de conserve pe zi.

Romanii, care se afla la polul opus, risipesc un mar pe zi de persoana.

Cele mai afectate alimente

Fara nicio surpriza, alimentele care se risipesc cel mai mult sunt fructele, legumele, cerealele si carnea. Potrivit autorilor, s-ar putea evita 80% din mancarea risipita.

Extrapoland datele la celelalte state ale UE, cercetatorii au ajuns la concluzia ca europenii risipesc anual 22 de milioane de tone de hrana, ceea ce corespunde unei pierderi de apa (necesara pentru producerea acestor alimente) de 57 de kilometri cubi pe an, incheie pourquoidocteur.fr, citat de ziare.com

     
Tag-uri: ue, risipa, romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii