A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661856.3629.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

UE aloca 144 de milioane de euro pentru proiectele de cercetare in domeniul bolilor rare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-03-2013, ora 17:05

UE aloca 144 de milioane de euro pentru proiectele de cercetare in domeniul bolilor rare

Articol de Madalina Irimia

Comisia Europeana a anuntat ca va oferi o finantare in valoare de 144 de milioane EUR pentru 26 de proiecte de cercetare in domeniul bolilor rare.

Aceste proiecte vor schimba in bine vietile a circa 30 de milioane de europeni care sufera de o astfel de boala. Proiectele selectate reunesc peste 300 de participanti din 29 de tari din Europa si din intreaga lume, printre care echipe ale unor institutii universitare prestigioase, IMM-uri si asociatii ale pacientilor. Obiectivul acestui demers este mobilizarea resurselor si colaborarea dincolo de granite, pentru a intelege mai bine bolile rare si pentru a gasi tratamente adecvate.

Comisarul european pentru cercetare, inovare si stiinta, Maire Geoghegan-Quinn, a declarat in legatura cu acest subiect: „Majoritatea bolilor rare ii afecteaza pe copii, iar cele mai multe dintre ele sunt boli genetice devastatoare, care reduc considerabil calitatea vietii si duc la moarte prematura. Speram ca aceste noi proiecte de cercetare sa conduca la identificarea unor tratamente, in beneficiul pacientilor, al familiilor acestora si al medicilor, si sa le ofere tuturor sprijin in lupta cu boala.”

Integral pe capital.ro

Foto: exploremedicinetv.ro

     
Tag-uri: boli, proiecte, cercetare, bani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii