A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719680485.3696.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Turcia nu tine cont de avertismentele Frantei si SUA si continua sa bombardeze in Siria
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-02-2016, ora 10:56

Turcia nu tine cont de avertismentele Frantei si SUA si continua sa bombardeze in Siria

Articol de Cristian Amariei
Armata turca a bombardat, pentru a doua zi consecutiv, pozitiile luptatorilor kurzi din teritoriile siriene, ca raspuns la tirurile lansate dinspre acestea, a anuntat duminica agentia de presa proguvernamentala turca Anatolie, citata de AFP.

Turcia va continua sa-i combata pe kurzii din Partidul Uniunii Democratice (PYD) in Siria, a afirmat duminica premierul turc, Ahmet Davutoglu in cursul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, in pofida apelurilor internationale ca Ankara sa puna capat bombardamentelor, relateaza AFP.

Turcia 'nu va permite PYD sa comita actiuni agresive. Fortele noastre de securitate au raspuns intr-o maniera adecvata si vor continua sa faca acest lucru', a declarat Ahmet Davutoglu in cursul convorbirii telefonice cu cancelarul german.

Bombardamentele lansate sambata de Turcia asupra unor sectoare kurde in nordul Siriei au continuat duminica cu intermitente, a anuntat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Pozitiile Partidului kurd pentru uniune democrata (PYD) din apropierea orasului sirian Azaz din provincia Alep au fost bombardate cu mortiere amplasate pe partea turca a granitei, a precizat agentia.

Damascul a condamnat bombardamentele turce din nordul zilei si a cerut ONU sa intervina, potrivit Hotnews.ro.

Franta cere "incetarea imediata a bombardamentelor" Turciei in zonele kurde
Franta a cerut duminica 'incetarea imediata a bombardamentelor' in Siria de catre Turcia in zonele kurde precum si de catre Damasc si aliatii sai in intreaga tara.

Si Statele Unite au indemnat sambata Turcia sa inceteze focurile de artilerie vizand forte armate kurde din Siria si ale regimului de la Damasc, in nordul acestei tari aflate in razboi, scrie AFP.

"Le-am cerut kurzilor sirieni si altor fortele afiliate PYD (Partidul kurd al Unitatii Democratice) sa nu profite de confuzie cucerind noi teritorii. Am primit, de asemenea, informatii despre tiruri de artilerie dinspre partea turca a granitei si am indemnat Turcia sa inceteze aceste tiruri", a protestat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, John Kirby.

Armata turca a lovit sambata tinte ale PYD si ale regimului sirian in doua incidente separate, ca raspuns la o serie de focuri de arma, in provincia Alep si, respectiv, Hatay (sud).

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii