A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831832.8895.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Turcan: „PNL cere demisia lui Ponta si a lui Cimpeanu”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
27-06-2015, ora 10:04

Turcan: „PNL cere demisia lui Ponta si a lui Cimpeanu”

Articol de Cristian Amariei
PNL solicita demisia premierului Victor Ponta si a ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, afirma vicepresedintele PNL Raluca Turcan.

"PNL cere demisia lui Victor Ponta. PNL cere demisia ministrului Educatiei pentru ca fiecare zi la guvernare cu PSD este o sansa in minus pentru tinerii acestei tari", spune Turcan, intr-un comunicat remis, vineri, Agerpres.

Ea atrage atentia Guvernului asupra unei probleme de fond a sistemului de educatie, aratand ca "ceea ce noi testam aici, in tara, nu este corelat nici cu ceea ce se aplica si se cere pe plan international, nici cu piata muncii" si ca potrivit evaluarilor internationale PISA 40% dintre elevii de 15 ani din Romania abia stiu sa citeasca, sa scrie si sa calculeze.

Turcan atrage, de asemenea, atentia ca programele de studiu, curriculumul si evaluarile trebuie adaptate cerintelor societatii cunoasterii, sustinand ca absolventii din Romania trebuie sa aiba aceleasi sanse la angajare ca orice alt cetatean european.

"Avem un sistem de invatamant care, la nivel de masa, ne ofera: profesori nemotivati, diplome care sunt fara acoperire in competente si cunostinte, subfinantare si lipsa de infrastructura de calitate. Exista si varfuri de excelenta, dar foarte multi dintre elevii cu rezultate exceptionale aleg sa paraseasca tara pentru ca nu se pot realiza aici. S-a ajuns in aceasta situatie deoarece guvernul PSD nu reuseste sa raspunda cerintelor momentului", afirma liderul PNL.

Turcan acuza faptul ca social-democratii sunt preocupati ca, pe ascuns, prin modificari ale Legii educatiei, sa satisfaca nevoile unor grupuri de interese care graviteaza in jurul ministerului.

"Vor sa modifice Legea total netransparent, fara dialog real, fara repere de timp exacte si asumate si care sa dea predictibilitate", spune liderul PNL.

Turcan adauga faptul ca PSD a pregatit si gestionat concursurile pentru inspectoratele scolare cu grave deficiente organizatorice si legale si ca saptamana aceasta a fost schimbat modul de corectare a lucrarilor de bacalaureat in timp ce examenul era in desfasurare.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii