ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-01-2014, ora 11:09

Tuica de prune, medicament de exceptie

Articol de Cristian Amariei

La noi, la romani, este foarte riscant sa vorbesti despre calitatile terapeutice ale unei bauturi, fie vin, tuica sau bere si asta pentru ca exista extrem de multe cazuri de ciroza sau hepatita puse pe seama alcoolului.

Trebuie spus insa ca nu alcoolul i-a imbolnavit pe acesti oameni, ci lacomia, dependenta, neputinta de a se limita la o cantitate rezonabila de bautura, atat cat sa fie medicament ori stimilent si nu drog de zi cu zi. Excesele fac rau, lucru pe care trebuie sa-l stie fiecare fiinta rationala.

Si totusi este adevarat ca tuica noastra de prune este un medicament de exceptie si spun acest lucru nu numai americanii, ci si nemtii. Consumata moderat, numai 30 de mililitri pe zi, tuica de prune protejeaza inima si combate bolile de stomac si de bila.

Cercetatorii americani au descoperit ca in tuica de prune se afla o enzima care reduce depunerile de colesterol de pe artere. Consumata moderat, tuica de prune protejeaza inima prin cresterea colesterolului bun concomitent cu scaderea nivelului colesterolului "rau" si a trigliceridelor.

Integral pe ziare.com

Foto: tuicadeprune.ro

     
Tag-uri: tuica, prune, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii