A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719814616.2879.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tudor Ciuhodaru: „Vreau toleranta zero pentru alcool in trafic”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-08-2015, ora 10:49

Tudor Ciuhodaru: „Vreau toleranta zero pentru alcool in trafic”

Articol de Madalina Irimia
Doctorul Tudor Ciuhodaru solicita inasprirea pedepselor pentru soferii care conduc bauti sau drogati. Toleranta legislativa a dus la un numar enorm de soferi depistati bauti, 22440 intr-un singur an si a dus la cresterea ponderii accidentelor legate de consumul de alcool ce a ajuns sa se situeze intre 3 si 7%. Parlamentarul propune 4 masuri, usor de pus in practica fara niciun efort bugetar suplimentar, ce vor avea rol de preventie si vor duce la scaderea imediata a accidentelor rutiere provocate de cei ce conduc sub influenta alcoolui cu cel putin 20%.

„Vreau toleranta zero pentru alcool. La fiecare 20 de minute un sofer e surprins baut in trafic. Toleranta legislativa si faptul ca multi scapa cu pedepse cu suspendare si isi redobandesc cu usurinta carnetul duc previzibil la cazuri precum cel al politistului accidentat grav de un sofer cu alcoolemie de 1,65g%0. Nu e de neglijat nici tendinta de crestere a celor ce se urca bauti la volan, intr-un singur an numarul lor crescand cu 4440 iar 30% din soferii cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani declara ca au condus cel putin o data dupa ce au consumat alcool. Asa s-a ajuns ca din trei accidente mortale unul sa fie legat direct de consumul de alcool.”, declara Tudor Ciuhodaru.

Acesta continua prin a spune ca „Proiectul legislativ prevede patru tipuri de masuri concrete: dublarea si chiar triplarea pedepselor cu inchisoarea pentru alcoolemie penala sau consum de stupefiante, cresterea duratei de suspendare a permisului la 5-10 ani pentru alcoolemie penala si la 6 luni-1 an pentru contraventii, majorarea cu 10 ani duratei de suspendare permisului pentru consumul de alcool si stupefiante atunci cand se repeta aceeasi fapta intr-un interval de 5 ani de la restituirea permisului si imposibilitatea reducerii sanctiunilor aplicate pentru alcool si droguri.

Datele INML arata ca, intr-un singur an, din cei 51000 de soferi testati la cererea Politiei Rutiere aproape jumatate, mai précis 44%, aveau dozari toxicologice pentru alcool pozitive. In 7 % din cazuri, adica la peste 3500 de soferi, alcoolemia depasea 2 grame la mie iar mai bine de jumatate, mai précis 68%, din cele 4203 de expertize pentru calculul retroactiv al alcoolemiei au indicat valori de peste 0,8g%0. In primele opt luni ale aceluiasi an, soferii in stare de ebrietate au provocat 669 de accidente soldate cu 112 decese si 696 de raniti grav.

Masurile pe care le propun sunt usor de pus in practica si nu presupun niciun efort bugetar iar eficienta lor e dovedita de scaderea cu 30-50% a numarului de evenimente rutiere soldate cu morti si raniti in tari precum Portugalia, Franta, Anglia, Luxemburg, Olanda, unde atat conducerea sub influenta bauturilor alcoolice (0,8 g/l) sau refuzul testarii cat si recidiva sunt pedepsite cu inchisoare, amenzi de mii de euro si pierderea permisului pentru minim trei ani.”
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii