A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817771.6496.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tudor Chirila, ATAC VIOLENT la adresa politicienilor. Cuvintele GRELE prin care ii CARACTERIZEAZA pe alesii neamului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-10-2016, ora 13:10

Tudor Chirila, ATAC VIOLENT la adresa politicienilor. Cuvintele GRELE prin care ii CARACTERIZEAZA pe alesii neamului

Articol de Madalina Irimia
Tudor Chirila ataca clasa politica. Artistul spune ca intre marile partide poltice a fost doar o realitate de fatada, iar, in realitatee, membrii acestora si-au dat mainile ”subteran” si subliniaza ca oamenii sunt scarbiti de ideea ca ”nu au cu cine”.

Textul publicat pe facebook de Tudor Chirila.

„In decembrie (11) ne pregatim de alegeri. De douazeci de ani Romania a fost condusa dezastruos, iresponsabil si in batjocura de doua mari partide care s-au rotit la putere. PSD, pe de-o parte, si PD, ulterior PDL, mai tarziu PNL, pe de alta parte. Au mai fost diversi sateliti fara vreo miza reala in afara aceleia de a mai inclina balanta intr-o directie sau alta. De fapt, aceasta "rivalitate" PSD-PNL nu a fost decat praf in ochii nostri pentru ca interesele transpartinice, strangerile de mana subterane au consfintit un lucru limpede: o clasa politica, in marea ei majoritate, corupta. Exceptiile n-au reusit decat sa intareasca regula coruptiei. Ba, la un moment dat, nici nu s-au mai obosit sa se ascunda si s-au aliat pe fata numindu-se USL. Acum spera ca o sa uitam. incet, incet oamenii s-au resemnat si au renuntat sa mai voteze scarbiti de ideea ca nu au cu cine. Genul asta de atitudine a facut ca Firea sa castige primaria Bucurestiului si peste cateva luni sa "greseasca" de cateva milioane de euro umfland niste tabele cu echipamente destinate spitalelor. S-au sesizat consilierii USR, apoi niste ONG-uri si primaria a dat inapoi invocand erori de redactare.

Pe scurt, oamenii sunt la fel de scarbiti si considera ca nu au cu cine sa voteze. Pe de alta parte exista o formatiune care se chinuie sa stranga semnaturi (nu sa le falisifice) ca sa poata candida la alegerile parlamentare. Sunt cei de la USR care au reusit sa intre si in consiliile primariilor. Marile partide s-au acoperit (de mult) cu legea care spune ca orice noua formatiune care vrea sa fie eligibila pentru locuri in parlament trebuie sa stranga 200.000 de semnaturi. Daca vrei sa le aduni pe bune este foarte greu. Fara sa indemn pe cineva sa voteze cu USR, mi se pare ca ACUM e momentul sa ne folosim de puterea noastra pentru a schimba regulile jocului democratic. Cei care sunt scarbiti de vesnica oferta de la alegeri pot schimba acest lucru. Poti sa dai o semnatura ca USR sa poata sa candideze si, cine stie, poate ca vom avea un parlament un pic mai curat. Cumva mi se pare ca sta in puterea noastra sa schimbam macar oferta electorala. Poti semna la corturile de prin oras sau, daca nu vrei sa te deplasezi, poti tipari formularul de la link-ul de aici il semnezi impreuna cu familia sau prietenii tai si il trimiti la sediul USR.”

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii