A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816126.0771.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tu ce stii despre carnea de miel?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-04-2015, ora 09:27

Tu ce stii despre carnea de miel?

Articol de Madalina Irimia
Cum pregatirile de Paste au intrat pe ultima suta de metri, ne-am gandit sa-ti spunem cate ceva despre carnea de miel, laitmotivul acestei sarbatori la romani.

Daca nu esti vegetariana si poti sa consumi cu usurinta carnea de miel fara nici o apasare la gandul ca biata vietate abia deschisese ochii inainte sa ia drumul abatorului, iti spunem ca aceasta este o alegere buna.

Desi este un sortiment de carne rosie (pe care nu obisnuim sa o recomandam!), carnea de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu. Iar lipsa acestui mineral in organism dubleaza riscul de astm.

In plus este foarte frageda, iar 100 de grame de carne de miel contin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grasime, 215 calorii, 1,2 grame de fier si 95 mg colesterol.

Carnea de miel - beneficii pentru sanatate

- este o sursa bogata de proteine: 100 grame de carne asigura 60% din necesarul zilnic pentru un adult.

- datorita continutului de zinc, sistemul imunitar are numai de castigat, ranile se vindeca mai repede, stabilizeaza nivelul zaharului din sange si mentine sanatatea prostatei. O portie de 100 de grame contine 38,3% din necesarul zilnic de zinc.

- mielul contine de asemenea o cantitate importanta de vitamina B12, necesara in formarea celulelor rosii din sange, in prevenirea anemiei, pentru un sistem nervos sanatos si pentru metabolizarea proteinelor, grasimilor si carbohidratilor.

- vitamina B3 sau niacina este un alt element benefic continut in carnea de miel. Aceasta asigura protectie impotriva dementei si a altor boli cognitive ce vin o data cu varsta. Niacina este totodata indispensabila unei pieli sanatose si pentru buna functionare a tractului gastro-intestinal.

- carnea de miel contine mai putine gasimi saturate (doar 36% din totalul garsimilor sunt saturate, arata studiile) comparativ cu alte tipuri de carne.

Tipsuri la cumparare

Carnea de miel este foarte frageda, iar in aceasta perioada este foarte putin probabil sa fie veche, intrucat comerciantii taie mieii strict in preajma Pastelui. Totusi, daca iti faci cumparaturile in hipermarketuri, unde exista si produse din import, trebuie sa fii atenta la aspectul acesteia.

Astfel, carnea trebuie sa aiba o textura ferma si curata, de culoare roz, iar grasimea trebuie sa fie alba, in nici un caz galbena.

De preferat este sa alegi mieii care au o greutate de 10-15 kg (vii), intrucat carnea va fi mai usor digerata (mieii mai mici au carnea bogata in purine care ingreuneaza digestia).

Cum se pastreaza?

O data ce ti-ai facut aprovizionarea cu carne de miel pentru Paste, trebuie sa stii cum o depozitezi. Aceasta este foare perisabila, astfel incat dupa ce ai portionat-o, pune la congelator tot ce nu folosesti in urmatoarea perioada.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii