ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-03-2015, ora 11:14

Tu cat de inteligent esti? Cercetatorii au descoperit varsta la care ne atingem potentialul maxim

Articol de Cristian Amariei
Iti dezvolti numeroase abilitati pana la varsta de 20 de ani. Pana la aniversarea de 30 de ani insa multi dintre noi pierdem dintre ele. Oamenii de stiinta credeau ca abilitatea noastra de a gandi pe cont propriu si de a ne aminti diverse informatii scade o data cu inaintarea in varsta. Un nou studiu are insa rezultate surprinzatoare.

Cercetatorii americani de la MIT si medicii de la Spitalul General din Massachusetts au descoperit ca nu ne atingem potentialul maxim de inteligenta in anii de liceu sau de facultate, ci abia dupa varsta de 40 de ani.

"Acest studiu descrie o noua imagine de ansamblu cu privire la modul in care ne schimbam de-a lungul vietii diferita de cea oferita in mod traditional de psihologie si neurostiinta", explica Laura T. Germine, co-autor al acestei cercetari.

Studiul oamenilor de stiinta s-a bazat pe rezultatele obtinute de aproape 49.000 de persoane cu varste cuprinse intre 10 si 89 de ani la teste de limba, de IQ si de memorie.

In functie de definitia pe care o dai inteligentei, oamenii isi ating potentialul maxim la diferite varste. "La orice varsta devenim din ce in ce mai buni la unele lucruri, devenim din ce in ce mai slabi la altele si stagnam la unele capitole", explica Joshua K. Hartshorne, un alt cercetator care a participat la relizarea noului studiu.

Participantii tineri s-au descurcat bine, in timpul testelor, in special la sarcinile legate de codarea numar-simbol, maximul fiind atins la cei cu varste de 19 -20 de ani. Memoria era insa la potential maxim intre 25 de ani si 35 de ani, dupa care incepea sa scada gradual.

Intre 20 si 30 de ani, oamenii se descurca bine atunci cand vine vorba despre recunoasterea emotiilor unei persoane prin simpla privire a unei fotografii a ochilor acesteia. Abilitatea se perfectioneaza insa pana la varsta de 48 de ani, dupa care incepe sa scada.

Vocabularul se dezvolta cu varsta si ajunge la maximum la persoanele cu varste de 60 de ani, respectiv de 70 de ani.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii