ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-09-2015, ora 09:42

Tsunami in Japonia, dupa cutremurul devastator din Chile

Articol de Cristian Amariei
Un tsunami a fost inregistrat in aceasta dimineata pe coasta de est a Japoniei, la 24 de ore dupa un cutremur puternic in Chile. Valul a fost, insa, de dimensiuni reduse.

Agentia nationala japoneza de meteorologie a avertizat la ora 03.00 in cursul noptii (joi, 18.00 GMT) in legatura cu o posibila crestere a nivelului apei intre 0,2 si 1 metru de-a lungul coastei de est a arhipelagului, din insula Hokkaido pana in Okinawa, potrivit Agerpres.

Agentia a informat ca un prim val de 10 centimetri a fost masurat pe litoral la Iwate inainte de ora locala 06.30 (joi, 21.30 GMT), apoi unul mai important de 30 de centimetri la 07.13 (joi, 22.13 GMT) in apropiere de orasul de coasta Kuji, situat in aceeasi prefectura de pe coasta de nord-est a insulei principale Honshu.

La ora locala 08.38 (23.38 GMT) o noua crestere, de 70 de centimetri, a nivelului apei a fost inregistrata tot la Kuji.

"Nu va apropiati de litoral", a avertizat un purtator de cuvant al agentiei de meteorologie.

Tsunami de zece pana la 40 de centimetri au fost, de asemenea inregistrate in mai multe locuri de-a lungul coastei, din nord pana in sud.

Un cutremur cu magnitudinea 8,3 pe scara Richter, cel mai puternic la scara planetara pentru 2015, a lovit miercuri seara Chile (joi dimineata, ora Japoniei), in apropiere de zona litorala, ducand la evacuarea a peste un milion de persoane din cauza unui posibil tsunami.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii