ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-03-2016, ora 11:17

Trucuri care te ajuta sa previi retentia de apa

Articol de Madalina Irimia
Retentia de apa este o problema care poate afecta orice persoana. Vezi cum poti sa o previi.

Sunt multe motive pentru care ai putea avea maini si picioare umflate: poate ai avut o zi lunga la munca, esti supraponderala, esti insarcinata ori consumi prea multa sare, potrivit steptohealth.com. Daca te confrunti constant cu aceasta problema, mergi la medic, pentru ca s-ar putea ca rinichii tai sa nu functioneze foarte bine. Daca, insa, observi rar ca esti un pic mai umflata decat de obicei, poti incerca cateva trucuri care te vor ajuta sa previi retentia de apa.

De ce apare retentia de apa

Sunt mai multe cauze care duc la retentie de apa. Tensiunea arteriala mare, bolile de inima, o dieta nesanatoasa, schimbarile hormonale, menopauza, stresul sau consumul prea mic de apa favorizeaza aparitia acestei situatii neplacute. Cand organismul tau nu primeste suficienta apa, mecanismul sau de aparare este sa retina lichidele pe care le mai are. Este ca un baraj care previne eliberarea apei, de aceea este indicat sa bei cel putin doi litri de apa pe zi.

Cum previi retentia de apa

Primul pas este sa descoperi cauza retentiei de apa si sa fii constienta de felul in care iti afecteaza corpul. De cele mai multe ori, vei observa ca ai maini, picioare si glezne umflate. Pentru a scapa de asta, trebuie sa adopti un stil de viata mai sanatos.

In primul rand, consuma mai multe fructe bogate in apa, precum portocale, mere, pere sau afine, deoarece au si multe vitamine si antioxidanti. In al doilea rand, este important sa iti imbunatatesti circulatia la extremitati. In acest sens, fa cel putin 30 de minute de miscare pe zi.

Foarte important este sa mananci mai putina sare. Daca iti este greu sa faci asta, cel putin ai putea opta pentru sare roz, pentru ca are mai putin sodiu. Renunta si la alimente procesate, pentru ca acestea au cantitati foarte mari de sodiu. Nu uita ca daca nu consumi destule proteine, nivelul de albumina scade, astfel ca vei retine lichidele in tesuturi.

Oricat de ocupata ai fi, este important sa dormi intre sapte si opt ore pe noapte. La birou, incearca sa iti schimbi postura cat poti de des. Somnul si relaxarea sunt esentiale pentru a preveni retentia de apa in picioare si glezne. Renunta sa renunti la hainele mulate, mai ales daca stai mult jos.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii