ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-12-2015, ora 12:38

Trucul prin care ne imbunatatim memoria oferit de un maestru al mintii

Articol de Cristian Amariei
Traim intr-o lume digitalizata, in care suntem conectati la tot felul de gadgeturi menite sa ne faca viata mai usoara. Cand, de fapt, ne dauneaza functiilor cognitive, in loc sa ne ajute.

Vom remarca faptul ca, apeland la anumite motoare de cautare pentru a ne reaminti lucruri pe care le-am invatat n perioada liceului, de exemplu, memoria noastra nu va mai fi pusa la treaba, motiv pentru care nu ne va mai ajuta la fel de mult.

Mintea trebuie antrenata si poate ca ar fi mai bine ca, in loc sa cautim totul pe google, sa facem eforturi sa ne amintim ceea ce avem senzatia ca am uitat.

Functiile creierului sunt externalizate, ceea ce nu este o miscare tocmai benefica pentru mintea noastra.

Un maestru al memoriei, Mattias Ribbing, ne da un pont pretios despre cum putem sa ne imbunatatim memoria.

Sfatul specialistului pentru imbunatatirea memoriei este sa nu incercam sa invatam totul, deodata. Trebuie sa incepem cu o zona pe care vrei sa o imbunatatesti. Iar cel mai simplu mod este sa ne utilizam de tehnica imaginii. Cu alte cuvinte sa asociem numele cu o imagine. De exemplu, daca uitam nume de persoane, atunci cand intalnim pe cineva pentru prima data este important ca in momentul in care isi spune numele sa fim atenti. Daca persoana se numeste Iris, o asociem cu frumoasa floare al carei nume il poarta.

Creierul va crea o conectiune intre figura persoanei nou-cunoscute si imaginea cu care a fost asociata, in cazul de fata floarea.

Acelasi truc il putem utiliza si atunci cand citim o carte. Ne putem utiliza memoria in timp ce parcurgem randurile, este indicat sa ne imaginam tot ceea ce scrie in respectiva opera. Vizualizand totul, memorand detaliile si rederulandu-le, ne antrenam mintea sa lucreze pentru a avea o memorie mai buna.

Iata ce alimente sunt bune pentru memorie!

Tot la memorie ajuta si alimentatia corespunzatoare. Exista minerale care sunt extrem de benefice pentru functiile cognitive, cum ar fi, de exemplu, cele bogate in acizi grasi omega 3.

Ciocolata neagra, nucile si semintele, legumele cu fructe verzi, fructele de padure, avocado, somonul sau alte tipuri de peste gras, cerealele crucifere, precum conopida, broccoli, varza sunt excelente pentru imbunatatirea capacitatii de memorare.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: memorie, truc, alimente
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  13.12.2015 07:58

Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Numai dupa ce te hotarasti cu cea mai mare seriozitate, cere-ne detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii