A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1737441173.0786.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Trimiti CV-uri dar NU esti chemat la interviu? Ce poti sa faci
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-07-2014, ora 14:32

Trimiti CV-uri dar NU esti chemat la interviu? Ce poti sa faci

Articol de Cristian Amariei

Din ce in ce mai multe persoane aflate in cautarea unui loc de munca se confrunta cu aceasta frustrare: trimit zeci de CV-uri, dar nu primesc nici macar un singur telefon de la angajatori.

Daca te afli in aceasta situatie, trebuie sa schimbi cateva lucruri in redactarea CV-ului si in modul de abordare a procesului de recrutare:

1. Adapteaza-ti CV-ul in functie de cerintele din anuntul de angajare. Prima regula pe care trebuie sa o ai in vedere este sa folosesti cuvinte-cheie din anuntul de angajare al firmei respective. Unii angajatori folosesc filtre de cautare in selectia CV-urilor si atunci vor utiliza cerintele mentionate. Trebuie sa faci un mic efort de actualizare a CV-ului tau pentru fiecare job important.

2. Nu aplica la locuri de munca pentru care nu corespunzi. Strategia de a trimite CV-ul la fiecare anunt de angajare pe care il vezi este auto-distructiva. Iti face mai mult rau decat bine si frustrarea ta va creste, pe masura ce trece timpul si nu te suna nimeni. Mai bine iti trimiti aplicatia mai rar, dar o adaptezi la cuvintele-cheie din anunt.

3. Elimina din CV cuvintele care nu spun nimic. Incearca sa scapi de cliseele din CV (cuvinte de genul "munca in echipa, dinamism, provocare"), altfel acestea vor transmite angajatorilor semnalul ca esti genul copy-paste. Ei cauta in primul rans o atitudine din partea candidatilor, iar un CV plin de clisee le arata ca nu ai niciuna.

4. Verifica sa nu ai greseli gramaticale in CV sau in scrisoarea de intentie. Pentru foarte multi angajatori, existenta unor erori gramaticale sau de exprimare este test eliminatoriu.

5. Incepe cu o declaratie de intentie. Daca nu reusesti sa atragi atentia din primele randuri ale CV-ului, acesta ar putea fi trecut cu vederea. Scrie una sau doua propozitii care sa te reprezinte chiar la inceputul CV-ului, un fel de declaratie de intentie ca un titlu al CV-ului sau ca un motto.

6. Insereaza foto in CV. Alege o poza care te avantajeaza, in care esti zambitor si relaxat si fa-i loc in CV langa nume si datele de contact. Angajatorii retin mai usor un chip decat un nume si creeaza o relatie de incredere cu candidatul pornind de la imagine, nu de la cuvinte.

7. Foloseste boldul sau italicul in CV. Trebuie sa scoti in evidenta lucrurile care te avantajeaza, astfel incat acestea sa fie remarcate rapid. Nimeni nu are timp sa parcurga foarte atent CV-ul tau, este preferabil ca angajatorului sa-i sara ceea ce vrei sa-i transmiti

Sursa: Realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii