A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832885.974.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Trei zile de canicula si primul COD PORTOCALIU din aceasta vara. ANM: Ar putea fi emis un COD ROSU pentru vestul tarii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-07-2015, ora 09:16

Trei zile de canicula si primul COD PORTOCALIU din aceasta vara. ANM: Ar putea fi emis un COD ROSU pentru vestul tarii

Articol de Cristian Amariei
Ne asteapta zile de foc. Un val de caldura sahariana a intrat luni la noi in tara, prin vest si nord-vest. Sase judete sunt sub cod galben de canicula si disconfort termic. De marti, patru judete din vestul tarii vor fi sub atentionare de cod portocaliu.
Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in majoritatea regiunilor, exceptand Bucovina, zona litoralului si cea montana.

COD PORTOCALIU in dupa-amiaza zilei de marti, 7 iulie, in judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare, unde vor fi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Ar putea fi emis COD ROSU de canicula pentru vestul tarii

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anuntat ca judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare se vor afla, marti si miercuri, sub cod portocaliu si ca nu este exclusa posibilitatea ca, in aceste judete, pe parcursul zilei de miercuri, sa fie emis cod rosu de canicula.

El a precizat, luni, la Palatul Victoria, in cadrul unei videoconferinte cu prefectii, ca in noaptea de miercuri vor fi emise "cu siguranta" avertizari de descarcari electrice si furtuni violente pentru zonele mentionate.

"Pe parcursul zilei de joi, in partea de sud si est se va extinde codul galben de canicula si joi noaptea vom avea instabilitate si eventual furtuni in aceasta parte de sud si est", a mai spus Ion Sandu.

Acesta a aratat, insa, ca temperaturile extreme se vor intinde pe o perioada scurta. Pe de alta parte, Sandu a avertizat ca, pana la sfarsitul lunii iulie, vor fi temperaturi de peste 30 de grade, fapt ce va genera, in anumite zone ale tarii, "seceta extrema", chiar daca nu se vor atinge 35-40 de grade.

Miercuri, 8 iulie

Miercuri, 8 iulie, vremea va fi caniculara. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in toata tara.

COD PORTOCALIU in dupa-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei, unde temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
Valul de caldura va persista si pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, in regiunile sudice si estice, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii.
Prognoza pentru luni, 6 iulie 2015

Cum va arata vremea in urmatoarele zile in Bucuresti, la munte si la mare

Joi, vremea va deveni in general instabila, iar valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta in cea mai mare parte a zonei montane. Cerul va avea innorari temporar accentuate si local vor cadea averse, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului, care izolat vor lua aspect de vijelie. Pe arii restranse vor fi caderi de grindina si cantitati de apa insemnate.

Pe litoral maine vremea va fi calduroasa. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 32 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 22 si 24 de grade.

Miercuri si joi vremea va fi calduroasa. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 32 de grade, iar apa marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade. Joi pe timpul noptii, trecator vor fi averse si descarcari electrice.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii