ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-04-2014, ora 05:25

Trei substante nutritive care te ajuta sa dormi mai bine

Articol de Madalina Irimia

Somnul joaca un rol esential in sanatatea umana, insa multi oameni au probleme in a obtine in fiecare noapte odihna de calitate.

De multe ori, persoanele cu tulburari de somn apeleaza la medicamente pentru a combate aceasta problema, insa putini oameni stiu ca aceste dificultati s-ar putea datora unei carente din alimentatie.

Mai multe studii sugereaza ca reintroducerea unor substante nutritive importante in alimentatie poate ajuta la obtinerea unui somn odhinitor. Asadar, inainte sa apelati la medicamente, incercati sa va asigurati ca aceste elemente esentiale sunt prezente in alimentatia dumneavoastra.

Iata trei tulburari de somn foarte raspandite despre care cercetatorii au descoperit ca prezinta legaturi cu deficitul de vitamine si minerale:

Magneziul joaca un rol cheie in functia din corp ce gestioneaza somnul. Insomnia este unul din simptomele ce atesta prezenta unui deficit de magneziu, iar o analiza publicata in 2006 in jurnalul Medical Hypothesis sugereaza ca aceasta deficienta ar putea sta la baza multor cazuri de depresie si a altor tulburari mentale.

Printre alimentele bogate in magneziu se numara legumele cu frunze de culoare verde inchis, semintele de dovleac, semintele de susan, nucile de Brazilia, fasolea, lintea si anumite tipuri de peste.

Citeste restul articolului pe descopera.ro.

Foto: sleepnbeauty.com

     
Tag-uri: somn, alimente, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii