A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664352.3446.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Trei sferturi dintre facturi sunt platite la timp de romani (studiu)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-09-2015, ora 12:32

Trei sferturi dintre facturi sunt platite la timp de romani (studiu)

Articol de Madalina Irimia
Trei sferturi dintre facturi sunt platite la timp de romani, cresterea fata de anul trecut fiind de 5 puncte procentuale, se arata in studiul 'Comportamente de plata europene' al EOS, realizat de TNS Infratest.

'Economia romaneasca isi revine incet-incet dupa criza financiara globala. Factori precum scaderea treptata a inflatiei si o usoara scadere a ratei somajului au un efect pozitiv asupra situatiei economice si, prin urmare, asupra sigurantei platilor", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Georg Kovacs, Director General EOS KSI Romania.

Potrivit studiului, dupa expirarea termenului de plata normal, clientii isi achita datoriile scadente mult mai repede comparativ cu anul trecut. Daca in 2014 companiile trebuiau sa mai astepte inca 19 zile pentru efectuarea platilor din partea clientilor persoane fizice si 33 de zile pentru sumele datorate din partea clientilor corporativi, in prezent intarzierile au ajuns la 12, respectiv 24 de zile de la incheierea termenului stabilit.

'In ciuda tendintei pozitive, numarul intarzierilor de plata si al platilor neonorate inca nu a atins un nivel acceptabil din punct de vedere economic', precizeaza Kovacs.

Potrivit studiului EOS, din cauza intarzierilor inregistrate in lantul de plata, companiile au de suferit de pe urma profitului in regres si a numeroaselor probleme de lichiditati, chiar daca acestea sunt putin mai mici comparativ cu anul anterior.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: studiu, facturi, romani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii