ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-08-2016, ora 09:26

Trei jurnalisti britanici de la Sky News, urmariti penal dupa reportajul din Romania

Articol de Cristian Amariei
Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala fata de trei dintre jurnalistii de la Sky News, printre care si Stuart Ramsay, pentru infractiuni de comunicare de informatii false, se arata in motivarea deciziei de arestare preventiva a celor trei romani.

Potrivit motivarii deciziei de arestare preventiva a celor trei inculpati romani in dosarul Sky News, se arata ca cercetarile sunt extinse si are loc inceperea urmaririi penale si fata de trei jurnalisti ai postului de televiziune britanic. Printre acestia se afla si Stuart Ramsay, acuzatiile fiind de comunicare de informatii false.

"S-a retinut faptul ca membrii echipei postului de televiziune Sky News din Marea Britanie, si anume cetatenii britanici R.S.R., S.C.S., S.J., cu intentie, au comunicat si raspandit in mediul virtual si prin mass-media, stiri si informatii false referitoare la presupusul trafic de armament din Romania, desi cunosteau ca aceste stiri nu sunt reale, modalitate prin care s-a pus in pericol securitatea nationala, in contextul mai sus-descris", se arata in motivarea judecatorilor.

Vineri seara, Pantics Levente, Pantics Csaba Atilla si Szanto Aurelian, cel care ar fi intermediat legatura jurnalistilor cu persoanele care apar in inregistare, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luata de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti.

Toti cei trei sunt acuzati de complicitate la "comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala", infractiune pentru care risca pana la cinci ani de inchisoare. De asemenea, barbatii sunt acuzati si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si constituirea unui grup infractional organizat.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii