ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-12-2013, ora 15:55

Trei continuari ale filmului AVATAR vor fi realizate in Noua Zeelanda

Articol de Cristian Amariei

Companiile americane 20th Century Fox si Lightstorm Entertainment vor produce urmatoarele trei continuari ale filmului SF "Avatar" in Noua Zeelanda, unde vor cheltui 500 milioane de dolari neozeelandezi (413 milioane dolari americani) pe efecte speciale si filmarea scenelor in sistem live action.

Acest acord a fost incheiat dupa ce Guvernul neozeelandez a decis sa creasca reducerile de taxe acordate pentru industria cinematografica, de la 15% la 25%.

"Continuarile de la “Avatar” vor oferi sute de locuri de munca si mii de ore lucrate direct in sectorul cinematografic, dar si in celelalte sectoare ale economiei", a declarat Steven Joyce, ministrul pentru Dezvoltare Economica din Noua Zeelanda.

Noua Zeelanda va gazdui totodata o premiera pe covorul rosu a unuia dintre cele trei filme. Producatorii americani au fost de acord sa promoveze aceasta tara in calitate de destinatie turistica preferata si in calitate de producator preferat de vinuri.

Filmul "Avatar", nominalizat la noua premii Oscar, castigand in cele din urma trei trofee in 2010, a fost turnat partial in Noua Zeelanda, iar efectele speciale au fost realizate la Weta Digital, compania care a realizat efectele si pentru trilogia "Lord of the Ring" si pentru seria "The Hobbit".

James Cameron, regizorul peliculei "Avatar", detine o ferma in Noua Zeelanda.

Studioul 20th Century Fox este o divizie a grupului Twenty First Century Fox Inc. James Cameron este fondator al companiei Lightstorm Entertainment.

Cele trei filme noi din seria "Avatar" vor fi filmate impreuna, fara pauze intre ele, insa vor fi lansate succesiv, in 2016, 2017 si 2018.

"Avatar" este lungmetrajul cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei - 2,7 miliarde de dolari.

Sursa: mediafax.ro

     
Tag-uri: continuari, film, Avatar
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii