ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-11-2013, ora 14:57

Trei alimente care previn INFARCTUL. Tu le consumi?

Articol de Madalina Irimia

Cercetatorii suedezi au efectuat, recent, un studiu care a urmarit sa reliefeze modul in care consumul de fructe si legume influenteaza riscul producerii unui infarct.

Fructele si legumele contin cantitati uriase de nutrienti necesari sanatatii inimii: vitamine, minerale, antioxidanti si fibre. Pentru a estima in ce masura consumul acestora influenteaza sanatatea inimii, echipa de cercetatori a urmarit obiceiurile alimentare a nu mai putin de 74.961 de subiecti, inca din 1997.

Rezultatele studiului au aratat ca riscul aparitiei unui infarct a fost redus la jumatate in randul persoanelor care consumau frecvent fructe si legume. Potrivit cercetatorilor, dieta bogata in mere, pere si legume cu frunze verzi a avut cele mai bune rezultate.

1. Mere

Merele contin fitonutrienti si fibre sub forma de pectina, responsabila pentru reglarea nivelului de grasimi din sange.

Citeste mai multe pe feellikecooking.ro.

Foto: descopera.ro

     
Tag-uri: fructe, legume, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii