A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662232.7125.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Trecerea la ora de iarna creste riscul de accidente rutiere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-10-2016, ora 16:12

Trecerea la ora de iarna creste riscul de accidente rutiere

Articol de Madalina Irimia
Trecerea la ora de iarna, realizata de mai multe tari in acest an in noaptea de 29 spre 30 octombrie, poate avea efecte neasteptate. Potrivit Institutului belgian pentru Securitate Rutiera (IBSR), numarul accidentelor ce implica pietoni creste cu 63% in aceasta perioada, relateaza www.rtbf.be.

Odata cu trecerea la ora de iarna se intuneca mai devreme si vizibilitatea conducatorilor auto este redusa. "Trecerea la ora de iarna este inceputul unei perioade de risc. Din octombrie pana in noiembrie, numarul accidentelor in care sunt implicati pietoni creste cu 28% in timpul orelor de varf de seara", spune IBSR. Prin urmare, aceasta autoritate le cere pietonilor si in primul rand soferilor sa fie foarte atenti.

Pietonii si ciclistii sunt sfatuiti sa foloseasca semnale care sa-i faca vizibili de departe — vesta fluorescenta sau benzi reflectorizante. De asemenea, trebuie evitate hainele inchise la culoare. Cu haine reflectorizante, pietonii si ciclistii sunt vizibili de pana la 150 de metri, in timp ce cu haine inchise la culoare abia sunt vazuti de la 20 de metri, explica IBSR.

La randul lor, soferii trebuie sa-si dubleze atentia si sa sa asigure buna functionare a vehiculului. Faruri in buna stare de functionare, parbriz curat si stergatoare de parbriz functionale sunt esentiale pentru a asigura siguranta tuturor.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  22.06.2017 20:07

wh0cd641536 endep casodex dramamine cytotec

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii