A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818853.0554.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Trebuie sa stai cu ochii pe ele: 40 de filme care intra in lupta pentru Oscar in 2014
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-03-2013, ora 17:07

Trebuie sa stai cu ochii pe ele: 40 de filme care intra in lupta pentru Oscar in 2014

Articol de Madalina Irimia

Sezonul Oscarurilor din acest an s-a incheiat, insa au inceput deja pronosticurile pentru 2014. Iata o lista impresionanta de 40 de filme care ar putea intra in competitie la diferite categorii la Premiile Oscar din 2014, care vor avea loc pe 2 martie.

1. The Monuments Men

Regie: George Clooney

Distributie: George Clooney, Cate Blanchett, Matt Damon, Jean Dujardin

Data de premiera in SUA: 18 decembrie

Eroi ai Fortelor Aliate, nazisti hoti si cea mai mare vanatoare de comori din istorie. Cu o distributie de exceptie Jean Dujardin (The Artist), Matt Damon, Cate Blanchett, Bill Murray si John Goodman, The Monuments Men are toate condimentele unui film de Oscar. Filmul urmareste povestea unei echipe de istorici si curatori de la muzee, care isi unesc fortele pentru a redobandi piese europene de arta furate de nazisti. Acestia trec in spatele liniilor inamice si incearca sa le recupereze inainte ca Hitler sa le distruga. Scenariul este scris de Grant Heslov si George Clooney, acesta din urma ocupandu-se si de regie.

2. The Wolf of Wall Street

Regie: Martin Scorsese

Distributie: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Matthew McConaughey

Data de premiera in SUA: 15 noiembrie

The Wolf of Wall Street promite sa fie un candidat serios in sezonul premiilor la Hollywood sezonul 2013-2014. Leonardo DiCaprio alaturi de mentorul sau, Martin Scorsese, de 8 ori nominalizat la Oscar, si-au reunit fortele pentru acest film bazat pe best-seller-ul cu acelasi titlu scris de Jordan Belfort, in 1990, in care este urmarit destinul unui tanar broker din Long Island, din anii '80 - cand devine milionar, pana in anii '90 - cand cariera lui este zdruncinata si ajunge sa fie condamnat la inchisoare. DiCaprio a intrat astfel in pielea lui Belfort, aruncat la inchisoare pentru aproape doi ani deoarece a participat intr-o serie lunga de fraude legate de coruptia generalizata de pe Wall Street si din intreaga lume bancara de la acea vreme. Din distributia filmului mai fac parte Jonah Hill, Jean Dujardin, Kyle Chandler, Margot Robbie, Jon Bernthal, Rob Reiner, Jon Favreau si Matthew McConaughey.

3. Saving Mr. Banks

Regie: John Lee Hancock

Distributie: Emma Thompson, Tom Hanks, Colin Farrell

Data de premiera in SUA: 20 decembrie

Tom Hanks in rolul lui Walt Disney nu are cum sa nu atraga atentia premiilor hollywoodiene. Filmul va prezenta lupta dusa de directorii studiourilor Disney pentru a achizitiona drepturile de autor pentru romanele din seria "Mary Poppins". Scriitoarea australiana P.L. Travers a rezistat mult timp in fata eforturilor depuse de "mogulul" de la Hollywood Walt Disney, care incerca sa o convinga de faptul ca versiunea cinematografica a cartilor acesteia va fi o idee buna. Walt Disney a avut nevoie de 14 ani pentru a o convinge si a fost constrans sa ii prezinte incapatanatei romanciere australiene scenariul filmului, pentru ca aceasta sa il aprobe. In timpul filmarilor de la inceputul anilor '60, Walt Disney si P.L Travers s-au contrazis de multe ori in privinta alegerii cantecelor, secventelor animate si a dialogurilor din film.

Integral pe procinema.ro

Foto: vanityfair.com

     
Tag-uri: filme, Oscar, 2014
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii