A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719681151.1031.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tratatul Schengen, in mare pericol: daca nu se schimba ceva repede, va fi suspendat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-02-2016, ora 10:19

Tratatul Schengen, in mare pericol: daca nu se schimba ceva repede, va fi suspendat

Articol de Cristian Amariei
Tratatul Schengen risca sa fie suspendat daca numarul imigrantilor care tranziteaza Turcia nu se va diminua semnificativ in urmatoarele saptamani, avertizeaza Dimitris Avramopoulos, comisarul UE pentru Migratie si Afaceri Interne, opinia fiind impartasita de ministri din Germania si Olanda.

"In urmatoarele zece zile, avem nevoie de rezultate tangibile si clare pe teren. In caz contrar, exista pericolul ca intregul sistem sa se prabuseasca", a declarat Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru Migratie, Afaceri Interne si Cetatenie, citat de site-ul agentiei Reuters.

Avramopoulos a facut aceste declaratii imediat dupa reuniunea ministrilor de Interne si Justitiei din statele UE, desfasurata la Bruxelles.

Sapte state au introdus deja controale temporare pe segmente ale frontierelor din interiorul spatiului de circulatie fara verificari Schengen. Liderii europeni asteapta acum summitul UE-Turcia pe tema imigratiei, programat pe 7 martie, si o alta reuniune pe acelasi subiect, pe 18-19 martie. UE a anuntat ca va oferi Turciei trei miliarde de euro pentru a opri tranzitul imigrantilor veniti din Orientul Mijlociu, in principal din Siria si Irak.

"Pana pe 7 martie, vrem o reducere semnificativa a numarului de refugiati la frontiera dintre Turcia si Grecia. Altfel, vor fi aplicate alte masuri coordonate la nivel european", a afirmat Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne.

"In 6-7 martie ne asteptam ca fluxul de primavara al imigrantilor sa se amplifice. De aceea, pana atunci trebuie gasite solutii...", a atras atentia si Klaas Dijkhoff, ministrul Imigratiei din Olanda, tara care detine presedintia semestriala a Consiliului Uniunii Europene. "Daca nu se vor gasi solutii pentru diminuarea numarului imigrantilor, va trebui sa identificam alte masuri, sa aplicam planuri de urgenta", a adaugat oficialul olandez.

Alianta Nord-Atlantica a inceput sa tirmita nave de patrulare in Marea Egee, misiunea urmand sa devina completa inainte de 7 martie.

Criza s-a amplificat pentru ca Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a tolerat, incepand din vara anului 2015, venirea a sute de mii de extracomunitari, prin ignorarea reglementarilor UE.

"Deja nu mai avem nicio politica clara. Ne indreptam spre anarhie", a declarat Jean Asselborn, ministrul de Externe din Luxemburg.

"Daca Grecia nu este in stare sa securizeze frontiera externa a UE, sunt necesare actiuni din partea altor tari. Daca Grecia insista ca nu poate proteja frontiera cu Turcia, trebuie sa ne punem intrebarea daca frontiera Schengen ar trebui sa mai fie acolo", a avertizat Johanna Mikl-Leitner, ministrul de Interne al Austriei.
     
Tag-uri: tratat, schengen, pericol
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii