A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665122.566.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tratamente externe cu planta marul lupului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-02-2014, ora 08:05

Tratamente externe cu planta marul lupului

Articol de Madalina Irimia

Marul lupului, denumit stiintific Aristolochiae herba, cunoscut, in functie de zona geografica, si sub numele populare de cucurbetea, cucurbetica, dalac, buruiana de remf, fasolea-cioarei, lepadatoare, lingura-frumoaselor, lingura-popii, omag, pasulica, fasolica, creste ca buruiana in vii si livezi, pe campurile cultivate si pe marginea drumurilor in aproape toata tara.

In scopuri farmaceutice se foloseste numai partea aeriana a plantei, recoltata in timpul infloririi. Planta contine acid aristolochic, ulei volatil si flavonoide. Marul lupului se foloseste numai extern, cu eficienta foarte buna in tratarea multor afectiuni. Nu se utilizeaza intern deoarece poate deveni toxica. Preparatele din planta au o puternica actiune antibiotica.

Marul lupului se poate folosi extern pentru diferite afectiuni sub forma de tinctura, crema, cataplasme sau bai de sezut.

Tinctura se prepara umpland un borcan cu frunze bine pisate sau macinate, peste care se toarna alcool de 70 de grade. Cele doua ingrediente se amesteca bine, in asa fel incat sa fie patrunsa cu alcool toata planta, borcanul se infileteaza si se lasa la macerat doua saptamani.

Integral pe ziare.com

Foto: hemoroizipoze.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Thompson,  03.04.2023 09:49

Their work exhibits their professionalism and it shows that they always deliver quality that is up to par. Highly recommended eduhelpersleague service for all the students looking for an affordable academic service.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii