ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-05-2013, ora 16:06

Tratamente de intretinere cu capsuni. Descopera cum te ajuta

Articol de Madalina Irimia

In aceasta perioada a anului, capsunile sunt fructele momentului. Pline de vitamine si minerale, sunt perfecte pentru sanatate, dar si pentru frumusetea ta. Chiar daca pana acum le priveai doar ca pe un desert delicios, de acum inainte le vei folosi si ca ingrediente pentru tratamentele tale de infrumusetare.

Ce nu stiai despre capsuni este ca sunt fructe care contin acizi alfa-hidroxi ce ajuta la eliminarea straturilor de piele moarta, dar si bogate in vitamina C, vitamina care stimuleaza productia de colagen. De asemenea, capsunile contin si vitamina K, acid folic, potasiu, vitamina B5, vitamina B6, cupru, magneziu si acizi grasi omega-3. Tocmai de aceea sunt ideale pentru ritualul tau de infrumusetare.

Exfoliant eficient

Principala calitate a acestor fructe este ca sunt bogate in acizi alfa-hidroxi ceea ce le face un foarte bun exfoliant. Taie fructul in doua si maseaza-ti fata cu o jumatate de capsuna. Lasa sa actioneze cateva minute, dupa care clateste cu apa calduta. Fata ta va fi catifelata si vizibil mai curata.

Tratament antiacneic

Daca acneea iti da batai de cap, atunci ai nevoie de capsuni. Ai nevoie de un albus de ou, 3 sau 4 capsuni mari fara codita, o lingura de miere si o lingura de malai fin. Bate bine albusul intr-un castron si paseaza separat capsunile cu miere. Adauga pasta obtinuta intr-un castron alaturi de malai si amesteca bine. Tratamentul se aplica pe fata umeda si se lasa sa actioneze 20 de minute, dupa care se clateste foarte bine.

O alta masca care te ajuta in lupta cu acneea este din capsuni si iaurt. Paseaza 5-6 capsuni, amesteca-le cu 1 lingura de iaurt simplu si cateva picaturi de apa de trandafiri. Aplica masca pe fata, lasa sa actioneze 10 minute, apoi clateste cu apa.

Integral pe eva.ro

Foto: andreearaicu.ro

     
Tag-uri: capsuni, ten, frumusete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii