A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830673.1469.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Transportul public, gratuit in Romania?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-04-2013, ora 08:30

Transportul public, gratuit in Romania?

Articol de Cristian Amariei

Ar putea deveni transportul public gratuit in Romania, pe modelul unor orase europene? ”O intrebare foarte grea, la care nu voi sti sa raspund nici anul acesta si nici anul viitor. Nu pentru ca nu mi-as dori ci, pur si simplu, acest lucru implica o adevarata desfasurare de forte. Nu cred ca suntem pregatati. Cel putin nu acum”, vine raspunsul sincer al unui reprezentat din industria locala de transport public.

Exemplul adus in discutie este, bineinteles, capitala Estoniei unde, de la inceputul acestui an, transportul public este gratuit pentru rezidentii capitalei si pentru elevi si studenti, indiferent de localitatea de resedinta a acestora.

Conform ultimelor statistici oferite de municipalitatea din Tallinn si facute public la un eveniment organizat recent la Sibiu, dupa primele sase saptamani s-au inregistrat cu 10% mai multi calatori cu autobuzul, tramvaiul si troleibuzul. Aceasta situatie a facut necesara marirea frecventei si a numarului de vehicule pe rutele cu cea mai mare crestere a numarului de pasageri.

Integral pe capital.ro

Foto: tustiai.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii