A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675537.1404.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Traian Basescu, reactie la cazul ginerelui sau, Radu Pricop, urmarit penal intr-un dosar de santaj
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-04-2015, ora 12:02

Traian Basescu, reactie la cazul ginerelui sau, Radu Pricop, urmarit penal intr-un dosar de santaj

Articol de Cristian Amariei
Traian Basescu a fost intrebat, vineri, de jurnalistii moldoveni ce parere are despre faptul ca ginerele sau Radu Pricop este urmarit penal pentru complicitate la santaj, in dosarul fiului fostului presedinte moldovean Petru Lucinschi, Sergiu Lucinschi. in acest sens, fostul sef de stat a raspuns succint: "Justitia functioneaza."

Intrebat de jurnalistii moldoveni ce parere are despre faptul ca Radu Pricop, ginerele sau este suspectat de santaj in acelasi dosar cu Sergiu Lucinschi, fiului fostului presedinte moldovean, Traian Basescu a raspuns: "Justitia functioneaza".

In referatul de propunere a arestarii preventive in cazul lui Lucinschi se arata ca Pricop a formular mai multe solutii nelegale pentru "intrarea sumei de 4.000.000 euro in patrimoniul lui Lucinschi".

Procurorii DNA sustin ca Sergiu Lucinschi, in perioada decembrie 2014 -martie 2015, cu complicitatea lui Mihaila Dan, Radu Pricop si Remus Tudoran Jurj, a exercitat asupra lui Alexandru Horpos actiuni de constrangere, pentru a-l determina pe acesta sa-i dea suma totala de 4.000.000 euro.

"PRICOP RADU l-a sprijinit in activitatea infractionala pe LUCINSCHI SERGIU, cunoscand natura acesteia, prin redactarea in anul 2013 a plangerii penale (Genesis) si prin formularea ulterioara (decembrie 2014-martie 2015) a mai multor solutii nelegale pentru intrarea sumei de 4.000.000 euro in patrimoniul lui LUCINSCHI SERGIU, inclusiv cea privind recunoasterea unei datorii fictive, care a fost acceptata de partea vatamata sub imperiul constrangerilor repetate", se arata in referatul DNA, potrivit Romania TV.

Radu Pricop, ginerele fostului presedinte Traian Basescu, si Remus Jurj-Tudoran, fost procuror-sef al unui birou in cadrul DIICOT, sunt urmariti penal de DNA pentru complicitate la santaj, in dosarul fiului fostului presedinte moldovean Pretru Lucinschi, Sergiu Lucinschi.

Procurorii DNA au anuntat, marti, ca exista indicii si date care arata ca avocatul Radu Pricop si procurorul Remus Jurj-Tudoran au savarsit infractiunea de complicitate la santaj in dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

Cazul lui Sergiu Lucinschi nu este singurul in care ar fi implicat Radu Pricop.

Ginerele lui Traian Basescu mai este urmarit penal de procurorii DIICOT, pentru fals si inselaciune, intr-un dosar privind restituirea unor proprietati.

Ancheta vizeaza retrocedarea ilegala a unui teren de 90 de hectare din localitatea stefanesti (Arges), care a apartinut familiei Bratianu. Radu Pricop ar fi cumparat, impreuna cu cele 11 persoane vizate in dosar, drepturile de mostenire asupra terenului respectiv de la urmasii familiei Bratianu. Dupa ce a castigat mai multe procese in instanta cu statul roman, avocatul Radu Pricop si partenerii sai ar fi obtinut de la ANRP despagubiri de 10 milioane de euro, folosind insa documente false, sustin anchetatorii.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii