A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831059.6648.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Traian Basescu, despre un ministru din Guvernul Ciolos: „Un dezaxat care trebuie dus la ospiciu”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
02-04-2016, ora 11:05

Traian Basescu, despre un ministru din Guvernul Ciolos: „Un dezaxat care trebuie dus la ospiciu”

Articol de Cristian Amariei
Ministul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat intr-un interviu acordat Ziarului Financiar ca i s-a povestit ca, in ultimii cinci ani de mandat ai lui Traian Basescu, din Romania au iesit 35 de miliarde de euro, incarcati in camioane care au luat drumul Elvetiei. Fostul presedinte a reactionat dur la acuzatiile facute de ministrul Agriculturii.

"Daca Irimescu (Achim Irimescu - n.r.) stie, inseamna ca are si elemente sa probeze. Daca nu, este un delator ordinar si trebuie arestat imediat. Un derbedeu ca asta. Daca are cumva dreptate, inseamna ca serviciile de contra informatii, deci SRI, au fost partase cu ei. Nu era posibil un asemenea transfer de bani, fara sa-si dea seama structurile de contrainformatii romanesti. Ori unul, ori altul trebuie arestat imediat. Dumneavoastra ma intrebati pe mine, ca sef de stat, daca stiu despre operatiuni de scoatere masiva de valuta din tara. 35 de miliarde de euro, va dati seama. PIB-ul Romaniei este de circa 50 de miliarde, deci un PIB intreg scos pentu ca asa spune Irimescu", a declarat Traian Basescu, conform televiziunilor de stiri.

Fostul presedinte a mai adaugat ca daca acuzatiile lui Irimescu se dovedesc, totusi, adevarate, "cei care au protejat operatiunea, adica liderii SRI, trebuie arestati".

"Aici suntem in fata a doua situatii. Ori Irimescu este un dezaxat care trebuie arestat imediat si trebuie indepartat din Guvern, ori cei care au protejat o astfel de operatiune, si aici nu poate fi decat SRI, trebuie arestati imediat liderii lui. Una din doua", a precizat Basescu.

Oficialul a mai spus ca cel care ar trebui sa dea explicatii in aceasta situatie este "seful operativ al SRI-ului".

"Pe mine nu m-a informat niciodata nimeni despre astfel de operatiuni. Nu despre 35 de miliarde, ci despre un leu scos din tara. Daca Irimescu este sanatos la cap si vorbeste responsabil, inseamna ca cei care au vegheat la siguranta nationala a romanilor au fost partasi si trebuie arestati. Daca Irimescu este un iresponsabil, trebuie indepartat din Guvern si arestat la randu-i. Nu avem variante aici. Eu nu am aflat in 10 ani despre astfel de operatiuni, 35 de miliarde de euro. Va dati seama ce inseamna? Sa scoti un camion cu bani, trebuie protejat. Sau voi credeti ca a trecut asa flu-flu, in zbor ca porumbelul? A trecut printr-o frontiera, acolo au fost vamesi, acolo sunt serviciile de securitate care vegheaza la frontierele patriei, acolo este politia de frontiera. Avem de arestat foarte multi daca Irimescu dovedeste ca are dreptate. Sau daca e nebun cumva, trebuie arestat sau dus la ospiciu. Eu cred ca cel care trebuie sa va raspunda ferm este seful operativ al SRI-ului", a conchis fostul sef de stat.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii