ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
23-03-2016, ora 12:27

Traian Basescu cere masuri radicale impotriva teroristilor. „Statul Islamic a decis sa-si transfere trupele in Europa”

Articol de Cristian Amariei
Fostul sef al statului, Traian Basescu, solicita inchiderea de urgenta a granitelor Uniunii Europene si expulzarea suspectilor de terrorism.

In opinia fostului presedinte, obiectivul jihadistilor este in prima faza destabilizarea Europei, apoi disparitia Uniunii.

"Este o adevarata declaratie de razboi impotriva Europei" a comentat si fostul ministru de externe al Romaniei, Mircea Geoana.

Dupa ce a stat la masa cu liderii europeni timp de 10 ani, Traian Basescu ii critica pe acestia pentru modul in care au actionat in fata valurilor migrationiste.

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei: "Statul Islamic a decis nu sa-si imputineze trupele, ci sa si le transfere in Europa o data cu valul migrationist. Obiectivul este destabilizarea Europei si chiar disparitia Uniunii Europene."

Iar fostul ministru de externe Mircea Geoana avertizeaza ca valul atentatelor teroriste in Europa este abia la inceput.

Mircea Geoana, senator: "Este o adevarata declaratie de razboi impotriva Europei. As spune ca ce s-a intamplat in aceasta perioada depaseste ca riscuri, ca amplitudine si nivel de sofisticare ce s-a intamplat in America acum 15 ani de zile."

Fostii demnitari ai statului roman sustin ca solutiile, in acest moment, nu pot fi decat unele radicale.

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei: "In primul rand, sigilarea frontierelor Uniunii Europene. Orice dubiu asupra unui cetatean care provine din zone de islamism trebuie expulzat."

Mircea Geoana, senator: "As intari Turcia. Turcia e in clipa de fata pentru Europa principalul buffer si principalul lacat de siguranta. Europa nu poate sa se lase prada unei actiuni extrem de brutale, de cinice, care are ca scop de fapt destramarea proiectului european ca proiect de civilizatie democratica."

Uniunea Europeana traverseaza o perioada in care liderii ei, in frunte cu Angela Merkel si Francois Hollande, au mari probleme de credibilitate, considera fostii inalti oficiali. Iar in aceste conditii, masurile radicale sunt cu atat mai greu de luat.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii