ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-06-2016, ora 08:12

Traian Basescu a DEZVALUIT ultima conversatie cu fratele sau: „Asta e viata! Hasta la vista, baby!”

Articol de Cristian Amariei
Fostul presedinte Traian Basescu a dezvaluit la Romania TV care au fost ultimele cuvinte schimbate cu Mircea Basescu inainte de a ajunge la penitenciarul Poarta Alba.

"Am vorbit cu fratele meu inainte de a pleca la penitenciar. Ce puteam sa ne spunem. Regreta nu regreta ce putea sa faca? Este o hotarare definitiva si trebuie sa se supuna ei: asta e viata! Hasta la vista, baby!. L-am asigurat ca voi avea grija de familia lui atat cat va avea nevoie. I-am transmis sa stea linistit. Nu vor fi probleme in familie oricate necazuri vor aparea", a declarat Traian Basescu la Romania TV.

Fostul presedinte a subliniat ca nu va comenta decizia judecatorilor, insa remarca faptul ca Mircea Basescu nu are de dat bani inapoi.

"Am o minima satisfactie in acest dosar. Faptul ca judecatorii au constatat defitnitiv ca fratele meu nu trebuie sa inapoieze nimic familiei Bercea. Eu ma bucur pentru ca tot timpul am spus ca nu a luat bani".

"Dosarul fratelui meu contine multe bibliorafturi, insa o sa le pun pe Facebook-ul meu pe cele de la Olt care sunt spectaculoase. Le pun pentru cei care bat campii ca au ajuns bani la presedinte si ca a fost protejat de SRI sau de serviciile secrete fratele meu. Pentru aceia o sa pun documente".

"Neg categoric orice afirmatie ca banii ar fi ajuns la mine. Asta a spus tot timpul familia Bercea ca stie ea ca banii ajung la mine, dar niciodata nu a ajuns la mine niciun leu pentru ca fratele meu nu ar fi indraznit sa imi propuna asta. Nu avem o relatie de hoti. Nu ma tem de niciun dosar, nici de cel cu Casuneanu si terenul".

"Eu nu voi duce o lupta cu decizia Curtii de Apel. Decizia de azi imi spune insa foarte mult. Faptul ca el nu are de platit niciun leu, inseamna ca el nu a luat banii. Voi pune acest dosar in dezbatere publica. E o decizie, trebuie respectata si gata. Minuta de azi ma indreptateste sa spun. De ce nu s-au luat banii de la fratele meu daca i-a primit. Raspunsul e ca nu i-a primit. Domnul Capatana a dus banii la un avocat la Bucuresti. Acel avocat era in legatura cu judecatoarea de la Slatina".

Despre protectia serviciilor secrete

Traian Basescu a dezvaluit la Romania TV ca "am avut momente in care am cerut informatii de la serviciile secrete despre oameni care intr-un fel sau altul au intrat in legatura cu mine, dar niciodata nu am cerut serviciilor sa imi protejeze familia".

Acuzatia vehiculata in spatiul public a fost ca presedintele Traian Basescu a cerut o protectie pentru a desfasura o activitate care poate fi infractionala.

"Daca am facut asa ceva inseamna ca si seful SRI si prim adjunctul trebuie arestati daca au protejat cumva actiuni infractionale si eu alaturi de ei. Daca Maior si Coldea au protejat cumva activitati infractionale alaturi de familia mea trebuie arestati imedia. Cand un sef de stat incalca legea si cei care au incalcat-o alaturi de el trebuie sa fie arestati imediat. Sa fie chemati imediat Maior si Coldea, iar daca au primit un astfel de ordin si daca l-au respectat alaturi de mine trebuie sa fim judecati. Kovesi poate sa se autosesizeze si sa ma cheme pe mine si pe Maior si pe Coldea si sa ne ancheteze cum am dat eu ordin si ei cum au protejat infractiuni in familia presedintelui".

Mircea Basescu a fost condamnat, joi, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost acuzat ca ar fi primit 600.000 de euro mita de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curtii de Apel Constanta este definitiva.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii