ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
25-04-2016, ora 08:38

Traian Basescu: „In Romania, pe mine nu are nimeni cu ce sa ma denunte. Eu nu am luat bani”

Articol de Cristian Amariei
Suspectat de spalare de bani, in dosarul "Flota", fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a declarat, la Romania TV, ca aceasta acuzatie este o inselatorie si ca "in Romania nu are nimeni cu ce sa il denunte".

"Dosarul "Flota" a fost generat ca urmare a unei decizii luate in sediul PSD-ului. Una era abordarea in 2009 vis-a-vis de persoanele suspecte sau inculpate si alta e in 2016. Atunci era mai putin importanta lupta impotriva coruptiei. Dupa 2004 cand eu am candidat, fiind inculpat in dosarul "Flota", mesajul a fost "Respect pentru justitie". Asa cum este aplicabil oricui in tara, abuzul in serviciu e aplicabil si procurorilor. Este o inselatorie acuzatia de spalare de bani, iar faptul ca mie mi-a influentat o decizie politica va asigur ca nu o voi lasa asa. E vorba de un partid nou care cu mine ar fi avut o sansa in plus. Se poate ca Robert Turcescu sa fie mai bun ca candidat", a declarat, la Romania TV, fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

De asemenea, Basescu sustine ca este acuzat pe nedrept de spalare de bani.

"Va spun public, in Romania, pe mine nu are nimeni cu ce sa ma denunte. Eu nu am luat bani. In ziua de azi nu ma poate surprinde nimic, dar nu cred ca procurorii ar putea lua in seama si un astfel de denunt. Ce ma revolta? Ca aceeasi institutie in functie de evolutiile politice isi schimba punctul de vedere. Aceeasi institutie acum ma face suspect si in urma cu 3 ani sustinea ca nu exista fapta. Discutam de un Parchet General, Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie... In opinia mea, absolut nejustificat, mi se pare incorect si grav ca o institutie a statului sa spuna despre un fost presedinte ca s-a ocupat cu spalare de bani. Am un sentiment de revolta profund. Acum aflu ca aceasta institutie ma considera suspect pentru spalare de bani. Este inadmisibil, inadmisibil sa faci cu atata usurinta astfel de acuzatii. Este o suspiciune gratuita facuta publica incorect, pe surse catre Romania curata. Macar sa fi discutat cu mine intai. Procedura spune sa vezi dosarul inainte sa fii acuzat. Eu pot sa dau declaratie si acum procurorului sa vad de unde rezulta aceasta acuzatie de spalare de bani. Mi se pare revoltator ca un fost presedinte dupa ce isi termina mandatul sa fie supus la astfel de acuzatii. Sa pui in spinarea unui fost presedinte mi se pare degradant si pentru cei care au gandit ca acum e momentul sa il plesnim pe Basescu. Am fost 6 ani ministru al Transporturilor in 5 guverne, primar al Capitalei 4 ani jumatate, institutii cu fonduri mari. Niciodata nimeni nu a contestat o licitatie facuta sub mandatul meu. Eu nu am suspiciuni de un leu in activitatea mea la primarie sau la Ministerul Transporturilor", a declarat Traian Basescu.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii