A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818991.7737.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Traian Basescu: „Guvernul de tehnocrati e pentru tari bananiere. Ar fi un esec garantat”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
09-11-2015, ora 09:34

Traian Basescu: „Guvernul de tehnocrati e pentru tari bananiere. Ar fi un esec garantat”

Articol de Madalina Irimia
Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca "solutia 'tehnocratilor' este pentru tari bananiere" si a subliniat ca formarea unui guvern de tehnocrati ar reprezenta "cea mai mare eroare" si "esec garantat".

"Exclus. Cea mai mare eroare, cu cine vreti sa vorbeasca tehnocratii aia in Parlament? Trebuie sa treaca bugete, trebuie sa treaca legi, cine-i asculta ? Parlamentarii astia, buni, rai, cum sunt, trebuie sa-si ia temele si sa lucreze cu un guvern politic. Povestea cu tehnocratii nu a functionat nicaieri in Europa (...) Solutia tehnocratilor este pentru tari bananiere, ori aduci tehnocrati, ori aduci generali e tot un drac (...) Guvern de tehnocrati este esec garantat", a spus Basescu, intrebat, la postul B1 TV, cum vede solutia formarii unui guvern de tehnocrati.

Traian Basescu a apreciat ca presedintele Klaus Iohannis are putine variante de premier, acestea fiind, dupa parerea sa, Dacian Ciolos sau Lucian Croitoru: "Dupa mine, Iohannis nu are multe variante. Are ori varianta Ciolos, avand in vedere experienta pe care o are, sau varianta Lucian Croitoru. Nu sunt alte variante in momentul de fata.

Traian Basescu a adaugat despre Ciolos ca acesta are experienta de comisar european si ca a fost sustinut de PPE, "deci e un politician de dreapta"."Ciolos poate fi o solutie", a completat liderul MP, care a amintit si ca acesta a fost sustinut de liberali in Guvernul Tariceanu. Basescu a mai aratat ca Dacian Ciolos "a mai lucrat cu Parlamentul, a lucrat cu Parlamentul European" si "stie bine care e regula in relatiile cu parlamentarii".

Fostul presedinte a mai apreciat ca viitorul guvern va fi unul "politic, cu reprezentantii partidelor" si nu a exclus faptul ca acesta ar putea sa cuprinda inclusiv reprezentanti ai PSD si PNL. "Nici nu are cum sa alcatuiasca un guvern de tehnocrati, pentru ca nu are sprijin in Parlament. il trec parlamentarii si ii mai prinzi la serviciu cand...", a afirmat fostul sef al statului.

Traian Basescu a mai spus ca Parlamentul este dezagreat de populatie, dar fara acesta nu se poate lucra. "Eu am preluat opt actiuni de la "strada", care se pot face imediat si unele sunt fundamentale in reformarea clasei politice (...) Eu imi spun o parere si nu vreau sa intru in conflict cu lumea, dar un guvern de tehnocrati nu are cum sa reziste si nu are cum sa indeplineasca obiectivele", a mai declarat fostul presedinte.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii