A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831613.5181.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Traian Basescu: „Dragnea a avut o intelegere sa SCAPE de Ponta. Il tot impingea la vale”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
16-11-2015, ora 08:22

Traian Basescu: „Dragnea a avut o intelegere sa SCAPE de Ponta. Il tot impingea la vale”

Articol de Cristian Amariei
Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica seara, la Romania TV, ca demisia lui Victor Ponta din functia de premier a fost una "artificiala", iar Liviu Dragnea "a avut o intelegere sa scape de Ponta".

"Dragnea a reusit in trei saptamani de presedentie sa-si treaca partidul in opozitie. E o performanta unica. Multi il judeca pe Ponta. N-as vrea ca multi politicieni sa fie in pielea lui Ponta. Pe presiunea care se crease, mai ales pe refuzul lui Oprea de a demisiona. Am trecut prin aceleasi momente de presiune ca si Ponta in ianuarie 2012. stiu ce inseamna presiunea strazii. Diferenta dintre noi: eu am rezistat, el a cedat.

Era previzibil ca va ceda Ponta daca supapa Oprea n-a functionat. Pentru ca Dragnea numai nu-i facea branci pe scari in fiecare zi lui Ponta. Dragnea l-a vrut plecat pe Ponta din Guvern. Daca l-a vrut plecat din prostie, rautate sau intelegere cu Iohannis e greu de spus.

Cred ca Dragnea, care-l impingea pe scari in fiecare zi pe Ponta, a avut o intelegere sa scape de Ponta. A scapat, daca nu era Colectivul era altceva", a declarat Traian Basescu.

Fostul presedinte a mai spus demisia lui Ponta a fost artificiala, in conditiile in care premierul nu avea responsabilitati directe pentru incendiul din clubul Colectiv.

"A fost foarte artificiala (demisia lui Victor Ponta — n.r.). Spre exemplu, care a fost responsabilitatea premierului in dezastrul, in tragedia de la Colectiv? Eu va asigur ca a fost egala cu a presedintelui, nu avea responsabilitati directe. (...). si presedintele, si premierul raspund de siguranta cetatenilor. Unde e vina lui Ponta, trebuia sa controleze el? Deci ceva a scartait aici, si de asta spun, Dragnea il tot impingea la vale, a fost momentul de tensiune, nici Oprea nu a vrut sa-l ajute, sa-si asume", a declarat Basescu.

Fostul presedinte a cadaugat ca Dragnea stia deja, la momentul retragerii lui Ponta, ca in functia de premier va fi desemnat Dacian Ciolos.

"Faptul ca nu s-a dus cu un nume de prim-ministru la prima intalnire cu presedintele Iohannis mie imi arata ca jocurile erau facute, stiind ca Ciolos era de multa vreme o solutie. Deci, practic, Dragnea si-a negociat partidul", a conchis Basescu..

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii